Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-03-2003

Televisie
OPEN HUIS
Uitzending zaterdag 22 maart
Nederland 2 ­ 19.30 uur


Open huis bij journalist willem oltmans

In het TROS-programma OPEN HUIS op zaterdag 22 maart besteedt presentator Bert Kuizenga aandacht aan uiteenlopende onderwerpen over wonen en leven in de breedste zin van het woord. Zo gaat hij op bezoek bij barones van Verschuer van Landgoed Marienwaerdt in Beesd. Wonen op een landgoed, is dat tegenwoordig nog wel op te brengen? De barones heeft een mogelijkheid gevonden waarop het familielandgoed behouden kan blijven voor volgende generaties.

Tevens bezoekt Bert een Australische in Nederland. Van de weidse vlakten down under naar drie hoog achter in Amsterdam-Oost. Het is even wennen maar het bevalt Erin Tasmania prima.

Ook besteedt OPEN HUIS aandacht aan de verkiezing 'wie heeft het mooiste toilet van Nederland?'. Deze wedstrijd toont wekelijks een bijzonder klein kamertje en dit keer aandacht voor een mini-atelier met een echte toiletjuffrouw in Amsterdam.

Wekelijks bezoekt Bert met een bekende Nederlander een bijzondere locatie uit zijn/haar verleden. Dit keer gaat hij met Willem Oltmans terug naar het huis van zijn grootmoeder in Bosch en Duin. Hier bracht hij vele uurtjes musicerend door en groeide hij op tot de kritische journalist van nu.

Voor meer informatie over de wedstrijd en andere onderwerpen uit OPEN HUIS zie www.tros.nl/openhuis.