Koninklijke Nederlandse Schaakbond

Ontknoping halve finales NK in Wetterskip Fryslân

In de laatste matches van de halve finales kan nog van alles gebeuren. Zullen de grootmeesters zich 'gewoon' plaatsen of breken de talenten door? En wie is bij de vrouwen het grootste talent? De ontknoping vindt komend weekeinde (22 en 23 maart) plaats in het Wetterskip Fryslân in Leeuwarden.

Na deze derde ronde plaatsen alle matchwinnaars - bij de mannen vier en bij de vrouwen twee - zich direct voor het NK, dat van 24 juni tot en met 5 juli 2003 plaatsvindt. Friso Nijboer en John van der Wiel zijn op papier zwaar favoriet tegen Martijn Dambacher en Frank Kroeze. Maar de twee outsiders zijn taai.
De matches Karel van der Weide - Ruud Janssen en Jan Smeets - Jop Delemarre lijken volledig open. Net als de twee laatste matches bij de vrouwen. Kan Arlette van Weersel de jongere, maar al zeer ervaren Bianca Muhren in bedwang houden? En handhaaft Hélène Wuts zich tegen het aanstormende talent Laura Bensdorp, die haar zus Marlies Bensdorp in de vorige ronde terugwees?

De halve finales worden gespeeld in het gebouw van het Wetterskip Fryslân, Harlingerstraatweg 113 in Leeuwarden. Deze speelzaal is gemakkelijk te bereiken met het openbaar vervoer vanaf station Leeuwarden. Het gebouw ligt vlakbij halte Westeinde, de halte na Europaplein. Internationaal meester en NK-finalist Sipke Ernst uit Damwoude zal commentaar geven bij de partijen.

De indeling voor de derde en laatste ronde vindt u hier.
---