FNV

Landelijke dag etnische minderheden 22 maart

A A N K O N D I G I N G

Landelijke dag etnische minderheden zaterdag 22 maart

Antiracisme, inkomen, diversiteit in de vakbond en de positie van zwarte migranten vrouwen. Dat zijn de thema's op de Landelijke dag etnische minderheden die de FNV organiseert op zaterdag 22 maart 2003.

Over de vier thema's wordt gedebatteerd met politici, vakbondsmensen en vertegenwoordigers van minderhedenorganisaties. Aan het eind kiezen de ruim 150 aanwezigen bij elk thema een actiepunt, waarmee de FNV de komende periode aan de slag gaat. Deelnemers aan de discussie zijn Joan Ferrier (E-Quality), Jet Bussemaker (PvdA), Said Bouddouff (SMT), Najat Bochhah (LBR), Jan Willem van de Pol (Nederlandse Politiebond), Daniël Garcia Soto (FNV).

Om 17.00 uur overhandigt FNV's vice-voorzitter Kitty Roozemond de brochure 'Perspectief op werk, werk met perspectief - over allochtonen op de arbeidsmarkt' aan Henk van der Kolk, voorzitter FNV Bondgenoten, Jenneke van Pijpen, vice-voorzitter ABVAKABO FNV, Sip Nieuwsma (VNO-NCW) en Lydia Lousberg (SZW). De brochure van Stella Braam en Lucy Sosa geeft een overzicht van een groot aantal projecten uit het hele land, waarmee de afgelopen tijd is geprobeerd allochtonen te werven voor banen en ze vervolgens ook binnen het bedrijf te houden en te laten doorstromen naar hogere functies. Een speciaal ontwikkelde checklist moet het mogelijk maken voor bestuurders, kaderleden, leidinggevenden en OR-en in de toekomst een effectiever beleid te voeren.

Aansluitend worden de uitkomsten van de enquête 'Wisselend perspectief' gepresenteerd. In vijf bedrijven is onderzocht welk personeelsbeleid werknemers uit etnische minderheden en OR belangrijk vinden en welk beleid er is.

Tijd: 11.30 uur
Plaats: De Reehorst, Bennekomseweg 24, Ede.
Aanbieding brochure: 17.00 uur.

Meer informatie
FNV Voorlichting, Bianca Teeling, telefoon 020 - 58 16 551 of
0620448676

18 mrt 03 13:52