Gemeente Nijmegen

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 329 23 78
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen

persinformatie

Datum 18 maart 2003
Nummer persbericht p037

Tentoonstelling Stedenbouw Europese steden in Nijmegen

Van 22 maart tot en met 4 mei is in de Mariënburgkapel in Nijmegen de tentoonstelling 'Cultures of Cities' te zien. De tentoonstelling biedt een actueel overzicht van de samenhang tussen culturele ontwikkelingen en ontwerpbenaderingen van 40 Europese steden. Hierbij is een onderverdeling gemaakt in de thema's 'wisselwerking tussen globale en lokale cultuur', 'behoud en ontwikkeling van het culturele erfgoed', 'de culturele identiteiten van de stad' en 'nieuwe ontwerpopgaven voor de openbare ruimte'.

De tentoonstelling, die is samengesteld door het NIROV en bnSP, was onderdeel van de 4de Europese Biënnale Stedenbouw die vorig jaar september in Rotterdam werd gehouden. Nijmegen was een van de steden die op deze expositie was vertegenwoordigd. Daarom heeft de gemeente Nijmegen nu in samenwerking met het Architectuurcentrum Nijmegen de expositie naar de Nijmegen gehaald. Naast de tentoonstelling van de Europese Biënnale is de presentatie 'Kansen voor de Keizerstad' te zien, waarin de ruimtelijke mogelijkheden voor Nijmegen in beeld worden gebracht.

De expositie in de Mariënburgkapel, Mariënburg 26 is geopend op vrijdag, zaterdag en zondag van 13.00 tot 17.00 uur in de periode van 22 maart t/m 4 mei.

Voor de redactie:
De officiële opening zal verricht worden op vrijdag 21 maart om 16.30 uur door wethouder Paul Depla. Wij nodigen u graag uit hierbij aanwezig te zijn.

Voor de redactie:
Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Janine Adriaansens, doorkiesnummer 3292380


---
Alle informatie in dit bericht is onder voorbehoud. De Gemeente Nijmegen is op geen enkele wijze aansprakelijk voor vergissingen of onjuistheden in dit bericht.