Ingezonden persbericht

25 jaar Concertzaal In den Wouwdfluit

Wouw, 10 maart 2003

Trinitas Trio met Nienke van Rijn viool, Karin Dolman altviool, Rebecca Smit cello en Catelijne Smit piano concerteert 23 maart In den Wouwdfluit

Het zesde concert in de 25e serie is op zondag 23 maart. Het Trinitas Strijk Trio speelt muziek van Ludwig van Beethoven Streichtrio c klein opus 9. Jean Francais trio à Cordes en na de pauze het Pianokwartet van Robert Schumann opus 47.

Nienke van Rijn studeerde viool bij Jaring Walta aan het Haags Conservatorium waar zij cum laude afstudeerde. Daarnaast volgde zijn lessen bij Herman Krebbers, Thomas Brandis, Jaap van Zweden en Raphael Hillyer (Juilliard Kwartet). Zij was prijswinnaar op het Davina van Wely vioolconcours. Sinds september 2001 is Nienke van Rijn in vaste dienst bij het Koninklijk Concertgebouw Orkest. Daarnaast speelt zij regelmatig in het Combattimento Consort Amsterdam. Nienke van Rijn bespeelt een viool van Alexander Gagliano uit 1706.

Karin Dolman studeerde viool en altviool aan het Rotterdams Conservatorium bij o.a. Vaclav Novak en Henk Guittart. Zij volgde verder masterclasses bij Kim Kashkashian en Rivka Golani. Na het behalen van haar diploma Uitvoerend Musicus was zij prijswinnaar op het Lionel Tertis altvioolconcours in Engeland. Ook behaalde zij samen met haar vaste pianiste Caecilia Boschman de finale tijdens het internationale duoconcours in het Franse Vierzon. Karin Dolman is altvioliste in het Doelen kwartet. Zij bespeelt een altviool, gebouwd door Jan van der Elst, vioolbouwer te Dordrecht.

Rebecca Smit studeerde cello aan het Conservatorium in Den Haag en Utrecht bij respectievelijk Marien van Staalen en Elias Arizcuren. Hier behaalde zij in 1997 het diploma Uitvoerend Musicus . Zij volgde diverse masterclasses bij Siegfried Palm, Heinrich Schiff en in 1993 bij de wereldberoemde cellist Mstislav Rostropovich. Zij speelde in het Nationaal Jeugdorkest, het Residentie Orkest en in het Rotterdams Philharmonisch Orkest. Zij is als celliste verbonden aan het Radio Symfonie Orkest.

Zij bespeelt een cello van Hilaire Darche uit 1927.

Jan Walraven geeft zijn orgelbespeling op zaterdag 22 maart. Muziek van Bach, Schumanen Max Reger staan op het programma. Entree ¬ 3,50. Aanvang 16.00 uur.

Entrée Trinitas Strijktrio en Pianokwartet is ¬ 9,00 en ¬ 8,00 voor senioren inclusief koffie en het vermaarde Wouwdfluitkoekje. Aanvang eveneens 16.00 (zaal open vanaf 15.30 uur) Jan en Loes Walraven-van Langerak
Omgang 10 4724 EP Wouw Nederland
tel: ++31(0)165 30 18 39
e-mail wouwdfluit@wanadoo.nl homepage http://home.wanadoo.nl/wouwdfluit