Ingezonden persbericht

PERSBERICHT

Ook vanuit Leiden velen naar Landelijke demonstratie 'Stop de oorlog in Irak

Ook vanuit Leiden zullen velen op zaterdag 22 maart naar de grote vredesdemonstratie in Amsterdam gaan. Leden van Leiden tegen Oorlog en andere demonstranten verzamelen zich om 12 u. bij het Centraal Station te Leiden, om per trein naar Amsterdam te gaan.

Nieuwe landelijke demonstratie tegen de oorlog in Irak op zaterdag 22 maart 13:00 in Amsterdam

Na het grote succes van de landelijke demonstratie op 15 februari tegen de dreigende oorlog in Irak organiseert het Landelijk Platform tegen de Nieuwe Oorlog een nieuwe landelijke demonstratie in Amsterdam. De demonstratie begint om 13 u. op de Dam en gaat dan verder naar het Museumplein.

Het platform tegen de Nieuwe Oorlog keurt een oorlog tegen Irak af. Het platform ziet de inzet van militair geweld in het Midden-Oosten als een groot gevaar, zowel voor de burgers van Irak die al jaren lijden onder het dictatoriale regime van Saddam Hussein en de internationale sancties, als ook voor het hele Midden-Oosten en de rest van de wereld. De demonstratie is in de eerste plaats bedoeld om de Nederlandse regering te bewegen in de richting van een geweldloze oplossing van het conflict. De demonstratie is een uiting van de meerderheid van het Nederlandse volk dat geen oorlog in Irak wil.

Van Dam naar Museumplein

De demonstratie begint om 13:00 op de Dam, waar na een kort programma de demonstratie vertrekken zal naar het Museumplein. Hier zal een langer afsluitingsprogramma plaatsvinden waaraan ook diverse artiesten hun medewerking zullen verlenen.

Kijk voor het laatste nieuws over de demonstratie van 22 maart, voor overig anti-oorlogsnieuws, en voor andere activiteiten en initiatieven van het Platform Tegen de 'Nieuwe oorlog' op de websites:


- http://www.wereldcrisis.nl

- http://www.vredessite.nl

- http://www.omslag.nl

- http://www.vredesburo.nl

Leiden tegen Oorlog
Email: oorlog@deds.nl
Telefoon: 06-18200684