Korps: Groningen, plaats: Diverse 23-03-2003
Persberichten Regiopolitie Groningen
Zondag 23 maart 2003

Dagelijkse berichten

Veendam: man aangehouden na mishandeling
Bij het politiebureau aan de Langeleegte in Veendam heeft de politie zaterdagmorgen een 36-jarige Veendammer aangehouden. De man wordt verdacht van het lastigvallen en mishandelen van een 30-jarige plaatsgenote. De vrouw meldde zich zaterdagmorgen bij het politiebureau met de mededeling dat zij was mishandeld. De verdachte meldde zich eveneens bij de politie. Hij werd aangehouden. Onderzoek wees uit dat de man de vrouw al langer lastig valt. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt voor bedreiging, mishandeling en vernieling. Hij bekende en is na verhoor heengezonden. Tijdens het politieonderzoek bleek dat de man zaterdagmorgen ook de auto van de vrouw had beschadigd.

Onstwedde: controle autogordels
Op de Luringstraat in Onstwedde heeft de politie zaterdagmorgen een controle op het dragen van autogordels gehouden. Er werden 80 autos gecontroleerd. Vijf mensen kregen een boet van 40 euro voor het niet dragen van de gordel.

Zuidwolde: man aangehouden
Een 39-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats is zaterdagmorgen door de politie aangehouden aan de Oosterseweg in Zuidwolde. De man werd door een bewoner van een woning aan de Oosterseweg betrapt in zijn schuur. De indringer ging er via een aantal weilanden vandoor gevolgd door de bewoner. Die wist de aandacht te trekken van twee stadswachten en gezamenlijk konden ze de verdachte achterhalen en overmeesteren. Hij werd onmiddellijk aan gewaarschuwde politiemensen overgedragen. De verdachte is meegenomen naar het politiebureau en voor nader onderzoek en verhoor ingesloten.

Ten Boer: snelheidscontrole
De politie heeft zaterdagmorgen een snelheidscontrole gehouden op de Provinciale Weg N360 bij Ten Boer. Daarbij werd van 450 voertuigen de snelheid gemeten. Vijf bestuurders kregen een boeten voor het harder rijden dan de maximumsnelheid van 50 km per uur. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 92 km. Tijdens de controle werd ook gekeken naar het dragen van de autogordel. Vier mensen kregen een boete (40 euro) voor het niet dragen van de gordel.

Muntendam: kind verdronken
Een 4-jarig meisje uit Muntendam is zaterdagmiddag verdronken voor haar ouderlijke woning aan de Oude Verlaat in Muntendam. Het kind speelde onder toezicht van haar vader met een mammoetskelter op de straat voor de woning die aan een kanaaltje staat. Het kind ontsnapte echter aan de aandacht van de vader toen hij de man heeft een bedrijf korte tijd met een klant stond te praten. Onmiddellijk gingen ouders en omwonenden naar het kind op zoek in de directe omgeving. Ook zocht de vader in het water van het kanaal voor de woning. Toen het kind niet werd gevonden werden de hulpdiensten gewaarschuwd. Politie en brandweer waren snel ter plaatse en brandweermensen in waadpakken gingen opnieuw te water. Na enkele minuten troffen de brandweermannen het kind met haar skelter onder water aan. Politie, brandweer, ambulancepersoneel en de bemanning van de inmiddels ter plaatse gekomen traumahelikopter verleenden eerste hulp. Het kind werd met spoed naar een ziekenhuis in Groningen gebracht. Daar overleed het kort na aankomst.

Groningen: brandoorzaak bekend
Onderzoek door de technische recherche heeft uitgewezen dat de uitslaande brand die zaterdagmorgen vroeg woedde in een bovenwoning aan de Kleine Kromme Elleboog in Groningen is ontstaan doordat brandbaar materiaal te dicht bij een gaskachel heeft gehangen of gestaan. Bij een reconstructie is vast komen te staan dat het materiaal, wat is niet meer na te gaan, in brand is geraakt nadat de kachel door de kou vermoedelijk automatisch aan in geslagen. Brandstichting wordt uitgesloten.

Groningen: rijbewijs en motorfiets kwijt na snelheidsovertreding De politie heeft zaterdagmiddag de motorfiets en het rijbewijs van een 25-jarige man uit Groningen in beslag genomen. De man reed over de Beneluxweg in de Stad en zijn snelheid werd met behulp van de lasergun vastgesteld op 161 km per uur terwijl ter plaatse 70 is toegestaan. De man werd staande gehouden en kreeg een boete. Zijn motor en zijn rijbewijs moest hij bij de politie achterlaten.

Meer berichten rond 11.00 uur

Inlichtingen: afdeling Communicatie, 0900 - 8844 (lokaal tarief)