Politie Gelderland-Midden

Arnhem Veluwezoom

---

Arnhem, Gewapende overval
Publicatiedatum: 23-03-2003

Op de Dr. Lelieweg in Arnhem vond vanochtend rond 9.30 uur een gewapende overval plaats in de winkel van een tankstation. De dader is er vervolgens vandoor gegaan.

Op het moment van de overval was alleen de medewerkster van de winkel, een inwoonster van Rheden, aanwezig. De overvaller kwam binnen en bedreigde de vrouw met een mes, waarop zij het door hem gevraagde afgaf: geld en sigaretten. De man is er te voet vandoor gegaan, waarna het slachtoffer de politie belde.

De overvaller droeg een wollen ijsmuts, maar zijn gezicht was onbedekt. Verder droeg hij een donkere coltrui. De dienstdoende agenten zijn met in totaal 4 auto"s naar hem op zoek.

voor nadere informatie:
Miriam van de Geer
026 352 4606 (tot 13.00 uur)

---

Gelderland-Midden


---

Bennekom, aanhouding na vernieling ruit
Publicatiedatum: 23-03-2003

Een 17-jarige jongen uit Bennekom was zaterdagavond op de Dorpsstraat in Bennekom zo kwaad dat hij zich afreageerde op een aantal fietsen en etalageruiten. Eén van de ruiten begaf het daardoor. Een aantal brandweermannen die daar in de buurt liepen, hoorde het glasgerinkel en zag de jongen wegfietsen. Eén van hen, een 46-jarige man uit Bennekom, zette met de fiets de achtervolging in en kon de jongen even later staande houden. De politie heeft de verdachte later in de brandweerkazerne aangehouden inzake vernieling. De verdachte bekende de vernieling en zal worden overgedragen aan buro Halt.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, berm in de brand
Publicatiedatum: 23-03-2003

Op zaterdagmiddag kreeg de politie de melding dat de berm achter de kerk `Vredehorst'aan de Kennedyweg/Tarthorst in de brand stond. De politie heeft een gedeelte van de berm met de brandblusser uit het dienstvoertuig geblust. De brandweer bluste vervolgens het grootste gedeelte. De schade bleef beperkt tot de berm zelf. De politie heeft omstanders gevraagd of zij iets of iemand hebben gezien dat of die het vuur zou kunnen hebben veroorzaakt. Niemand had echter iets gezien.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Wageningen, twee aanhoudingen
Publicatiedatum: 23-03-2003

Twee agenten die een wildplasser bij het Emmapark een proces-verbaal wilden geven, werden daarbij gestoord door twee vrienden van de man. Zij waren het niet eens met de gang van zaken. Toen hen op een gegeven moment gevraagd werd zich te verwijderen, bleven zij staan en doorpraten. Ook nadat de agent de twee mannen een tweede keer gevorderd had hun weg te vervolgen, bleven zij staan. Daarop hebben de agenten het tweetal, een 23- en 25-jarige man uit Wageningen, aangehouden voor het niet voldoen aan de vordering en overgebracht naar het politiebureau. In overleg met justitie werd hen een schikking van 150 euro aangeboden.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606