Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 11.15 uur

Autoinbreker aangehouden

AMERSFOORT- Op zaterdagavond werd er ingebroken in een auto, welke stond geparkeerd aan de Arnhemseweg.

Omstreeks 21.20 uur kreeg de politie de melding dat er was ingebroken in de auto en dat een getuige achter de daders aanzat. De getuige herkende een van de daders en de politie ging naar de woning van een van de vermoedelijke inbrekers.

Een 14-jarige jongen uit Amersfoort werd vervolgens aangehouden. Kort hierop werd een 19-jarige Amersfoorter in zijn woning aangehouden. Het duo is ingesloten voor verhoor.

Rijden onder invloed

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een automobilist aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol reed.

Omstreeks 00.05 uur zag een motoragent een auto met hoge snelheid rijden over de Noordewierweg en vervolgens bij de Tulpstraat tegen een verkeerszuil aanreed en vervolgens doorreed. De achtervolging werd ingezet en de 21-jarige man uit Amersfoort kon op de Noordewierweg worden aangehouden. De man reed onder invloed en op het bureau blies hij 395 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.

Lastige klant aangehouden

AMERSFOORT- Op zondagochtend werd een lastige man aangehouden.

Omstreeks 03.35 uur hoorden surveillerende agenten een hoop geschreeuw op de Hof. De agenten gingen poolshoogte nemen en troffen op straat een 39-jarige man uit Amersfoort aan. De man was uit een horecagelegenheid gezet, omdat hij zich vervelend gedroeg. Hier was hij het kennelijk niet mee eens en bleef lastig op straat.

Een agent sprak hem aan en direct duwde de Amersfoorter de agent weg. De Amersfoorter werd, na enig verzet, aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. Een omstander vond het nodig de aanwezige agenten uit te schelden en werd aangehouden ter zake belediging.

Diefstal uit winkel

AMERSFOORT- Op zaterdagmiddag werd een meisje aangehouden nadat ze met niet betaalde laarsjes een winkel wilde verlaten. Omstreeks 14.00 uur wilde een 13-jarige meisje uit Amersfoort een winkel aan de Langestraat verlaten zonder de mooie laarsjes af te rekenen. Winkelpersoneel zag dit en hield haar tegen en waarschuwde de politie. Het meisje werd meegenomen naar het bureau. Ze zal een alternatieve straf voor haar daad krijgen.