Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2003 Persberichten district Binnensticht, 11.15 uur

Rijden onder invloed

ZEIST- Op zaterdagavond werd een man aangehouden, omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 23.45 uur zagen agenten een 47-jarige automobilist Zeist rijden over de Strausslaan. Het rijgedrag gaf aanleiding de man te controleren. Hij bleek te hebben gedronken en hij blies op het bureau 360 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van drie uur.

Toezicht in uitgaansgebied

ZEIST- In de nacht van zaterdag op zondag werd er lopend toezicht gehouden door agenten in de omgeving van de 2e Dorpsstraat.

Verschillende personen werden aangehouden voor kleine vergrijpen en er werden verschillende bekeuringen uitgeschreven. In totaal werden vier personen aangehouden omdat ze de aanwijzingen van de agenten niet opvolgden en/of zich vervelend gedroegen. Een 17-jarige jongen uit Zeist was zo dronken dat hij op het Rond de muur moest vasthouden om niet te vallen en leegde hierbij ook nog zijn blaas. De jongenman werd aangehouden en ter ontnuchtering ingesloten.

In totaal kregen zeven personen een bekeuring voor het wildplassen en twee voor openbare dronkenschap en een persoon kreeg een bekeuring omdat hij zich zonder enig doel ophield in een portiek.