Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2003 Persberichten districten Utrecht stad, 11.45 uur

Twee mannen gooien ruit in

UTRECHT In de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 01.00 uur werden twee mannen aangehouden, die ervan verdacht wOrden bij een school aan de Oudenoord een ruit te hebben ingegooid.

Toen agenten naar genoemde lokatie onderweg waren, kwamen de verdachten de agenten op een scooter tegemoet rijden. Op basis van het doorgegeven signalement, kon de politie de beide mannen, een 20-jarige en een 28-jarige man beiden uit Utrecht, aanhouden. Ze werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Poging brandstofdiefstal uit vrachtwagen

UTRECHT- Op de Atoomweg werden in de nacht van zaterdag op zondag drie verdachten aangehouden. Zij probeerden brandstof weg te nemen uit een vrachtwagen.

Een medewerker van een beveiligingsbedrijf betrapte de mannen op heterdaad en waarschuwde de politie. De mannen in de leeftijd van 21, 22 en 27 jaar, respectievelijk uit Meerlo, Maarssen en Utrecht werden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.

Verkeersongeval met letsel

UTRECHT Op de kruising Rio Brancodreef en Japuradreef vond zaterdagavond om 19.15 uur een aanrijding plaats tussen twee personenautos. Een 20-jarige man uit Utrecht raakte hierbij gewond.

Een 47-jarige man uit Utrecht reed vermoedelijk bij rood licht het kruispunt op in de richting van het Pascalplein. Hierbij kwam hij met een 20-jarige bestuurder uit Utrecht in botsing. Hij botste hierbij met de voorzijde tegen de zijkant van de bestuurder uit Utrecht. Er was in eerste instantie alleen aanzienlijk materiele schade, maar gaandeweg klaagde de 20-jarige steeds meer over last van zijn nek. Hij werd met de ambulance overgebracht naar Ouderijn ziekenhuis.

Bij de 47-jarige man vermoedden agenten dat hij had gedronken. Hij werd aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Ademanalyse wees uit dat de man 510 ug/l alcohol in zijn lichaam had. De man kreeg een rijverbod en mag zijn gedrag verantwoorden voor de rechter. Beide autos werden afgesleept en zullen technisch onderzocht worden.

Automobilist verleent geen voorrang

UTRECHT Op zaterdagmiddag omstreeks 16.15 uur vond op de kruising Pijperlaan / Bizetlaan een aanrijding plaats tussen een personenauto en een fiets. De fietser raakte hierbij gewond.

Een 30-jarige bestuurder uit Wierden reed over de Bizetlaan. Op het kruispunt verleende hij geen voorrang aan de voor hem van rechts komende 39-jarige fietster uit Maarssen. Hierdoor ontstond een aanrijding een raakte de fietster ten val en brak hierbij haar been. Ze werd overgebracht naar het Ouderijn ziekenhuis.

Wilde achtervolging na winkeldiefstal met geweld UTRECHT Op zaterdagmiddag rond 13.00 uur vond er in een winkel aan de Amsterdamsestraatweg een diefstal plaats waarbij geweld werd gebruikt.

De politie kreeg de melding binnen van de diefstal met het bericht dat de verdachten in een auto zouden zijn weggereden. De politie trof de auto rijdend aan op de Kardinaal de Jonghweg in de richting van De Bilt en zette de achtervolging in. Hierbij negeerde de bestuurder van de verdachte auto een stopteken en een rood verkeerslicht. Tijdens de achtervolging werden snelheden van boven de 100 kilometer bereikt. Op de Planetenbaan in Bilthoven reed de verdachte zich klem en rende de bestuurder weg. De overige passagiers (Drie 39-jarige vrouwen afkomstig uit Bilthoven en Alkmaar en een 39-jarige man uit Alkmaar) werden door de politie tegengehouden en konden worden aangehouden. Van de bestuurder ontbrak elk spoor. De gestolen goederen die werden aangetroffen bestonden uit toiletartikelen en kleding, vermoedelijk afkomstig uit verschillende winkels. De verdachten werden meegenomen naar het politiebureau voor verhoor.