Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2003 Persberichten district Rijn en Venen, 12.20 uur

Houtdieven aangehouden

HARMELEN- Op zaterdagavond werden twee mannen aangehouden na een diefstal.

Omstreeks 18.15 uur kregen agenten de melding dat twee mannen hout aan het stelen waren bij een bedrijf gelegen aan de Leidsestraatweg. De verdachten waren inmiddels weggereden en de agenten keken uit naar de bestelbus. Op de Zwaan in Harmelen werd de auto aangetroffen met hierin twee mannen in de leeftijd van 33 en 39 jaar afkomstig uit Harmelen en Ridderkerk. Zij werden aangehouden en ingesloten voor verhoor. Het weggenomen hout gaat weer retour naar de rechtmatige eigenaar.

Met de scooter op de Rijksweg A2

ABCOUDE- Op zondagochtend werd een vrouw op een scooter aangetroffen op de Rijksweg A2. Automobilisten hadden de politie gewaarschuwd met het verhaal dat de vrouw tegen de richting in over de Rijksweg A2 richting Amsterdam reed. Na een zoektocht troffen agenten de 71-jarige vrouw uit Amsterdam aan op de Ringweg A9. De vrouw werd door de agenten weer op het goede veilige spoor gebracht op een secundaire weg vervolgde ze haar weg.

Alcomobilist aangehouden

MAARSSEN- Op zondagochtend werd een man aangehouden omdat hij onder invloed van alcohol reed. Omstreeks 03.45 uur een 22-jarige automobilist uit Maarssen op de Verbindingsweg. Onderzoek wees uit dat hij gedronken had. Hij blies op het bureau 305 ug/l. Met een proces-verbaal op zak en een rijverbod van twee uur kon hij het bureau weer verlaten.

Verkeerscontrole

ABCOUDE- Op de Burgemeester des Tombeweg werd van 11.30 tot 12.30 uur een verkeerscontrole gehouden. Hier kregen in totaal negen automobilisten een bekeuring omdat ze zonder gordel reden.