Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Dat doe het zelven toch altijd bepaalde risico's met zich mee brengt ervoer zaterdagmiddag een Apeldoornse (helaas geen leeftijd bekend)aan de Rustenburgstraat. Zij wilde een stalen paalhouder voor een tuinhekje in de grond aanbrengen, maar perforeerde hiermee de gasleiding naar haar huis. Er werd direct alarm geslagen en brandweer en NUON kwamen ter plaatse. Medewerkers van deze laatste dienst hebben het lek gedicht.


---
Rond 17.50 uur hebben onbekenden een grasland aan de Voorwaarts in brand gestoken. Het vuur greep door de wind snel om zich heen en de brandweer bluste het geheel. Een onderzoek naar de vandalen wordt ingesteld. Ook gisterenavond en vannacht moest de brandweer voor dergelijke brandjes in actie komen. O.a. aan de Cort van de Lindenstraat bleek een container in brand te staan. Aan het Stationsplein werden drie fietsen en een snorfiets in brand gestoken en langs het spoor bij de Prinses Beatrixlaan werd plastic in brand gestoken. De politie vraagt getuigen om contact op te nemen.


---
Een bewoner uit Loenen heeft gemeld, dat hij vrijdag in winkelcentrum de Oranjerie een rond bruin doosje met medicijnen is verloren. De medicijnen zijn schadelijk bij gebruik door kinderen. Mochten ze gevonden worden, dan graag een belletje naar de politie.

Einde berichten Anton de Ronde 055-5482050