Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Nog even een mutatie van vrijdag op zaterdag en dan de rest: Rond 03.00 uur werd een 21-jarige Winterswijker bij de bibliotheek in zijn woonplaats aangehouden omdat hij met karatetrappen een gat in een muurtje trapte. Surveillerende agenten hadden hem en een kameraad betrapt, maar deze laatste zag kans om te ontkomen.De verdachte werd ingesloten en is zaterdag verhoord. Pv wordt opgemaakt.


---
Zaterdagmiddag rond 13.35 uur hebben vandalen voor de derde keer in korte tijd brand gesticht op het terrein van een voormalige kwekerij aan de Eerste Broekdijk in Alten. Ook nu ging weer een hoeveelheid plantgoed in vlammen op en de brandweer bluste het vuur.


---
Een motorrijdster (gegevens niet gemuteerd) reed zaterdagmiddag omstreeks 14.10 uur met enkele andere motorrijders over de Slangenburgweg in Zelhem. Kennelijk zag zij een bocht in de weg te laat en reed zij via de berm een bouwland in. Hier sloeg zij over de kop en is met schouderletsel per ambulance naar het ziekenhuis in Doetinchem vervoerd.


---
De brandweer van Gaanderen moest zaterdagmiddag in de Beekstraat in actie komen nadat een 30-jarige man het gras bij zijn woning wilde wegbranden. Door de droogte en hevige wind sloeg het vuur over naar het grasveld van z'n buurman. Dit was natuurlijk niet de bedoeling en betrokkene al de schade met z'n buren regelen.


---
Vond er zaterdagmiddag rond 17.45 uur een aanrijding op de kruising Heckinckstraat/ Clarissenstraat in Lichtenvoorde plaats. Een 36-jarige automobilist uit Winterswijk reed over de C-straat en werd vermoedelijk verblind door de laagstaande zon. Hierdoor verleende hij op de kruising geen voorrang aan een 33-jarige automobiliste uit Lichtenvoorde. De Winterswijker is met een nekkneuzing per ambulance naar het ziekenhuis in zijn woonplaats vervoerd.


---
In de volgende drie gevallen loopt een avondje stappen op geweld uit:

De politie onderzoekt een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de F.B. Deurvorststraat in Ulft. Rond 23.00 uur kregen twee bezoekers het met elkaar aan de stok, waarna een van hen versterking optrommelde. Er ontstond een vechtpartij met meerdere personen, waarbij over en weer de nodige klappen vielen. Een 22-jarige vrouw uit Ulft liep een snee in haar lip op en moest zich onder doktersbehandeling stellen. De verdachte (23 uit Ulft) kon op aanwijzing van betrokkenen in een andere gelegenheid worden aangehouden en is ingesloten.

Surveillerende agenten zagen rond 02.15 uur op de Stationsstraat in Zelhem een vechtpartij voor een horecagelegenheid. Een 18-jarige jongeman uit Zelhem lag bewusteloos op straat en bij de vechtpartij bleken nog een evenoude plaatsgenoot en een 19-jarige jongeman uit Aalten betrokken te zijn. De bewusteloze jongeman is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd en zijn vriend werd aangehouden.

In Halle aan de Landstraat is een groepje jongeren rond 04.15 uur door de inzittenden van een rode auto (vermoedelijk Peugeot) mishandeld. Eerder op de avond was er in een horecagelegenheid onderling enige trammelant geweest. Toen het clubje naar huis fietste werden ze ingehaald door de auto en kwamen er 6 of 7 jongelui uit de auto die op hen insloegen. Een passerende taxichauffeur sloeg alarm en ook in deze zaak moeten er nog aangever en aangeefster gehoord worden.

Einde berichten

Anton de Ronde, 055 - 5482050