Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Allereerst nog een nagekomen bericht van vrijdag en vervolgens de rest van de berichten

Een 18-jarige jongeman uit Wezep zal heel snel zijn verkeersgedrag moeten veranderen (als het al niet te laat is) want hij loopt gerede kans om zijn rijbewijs kwijt te raken in het kader van de nieuwe regelgeving voor jeugdige bestuurders. Betrokkene is onlangs bekeurd voor overschrijding van de maximum snelheid en vrijdagmiddag raakte hij betrokken bij een aanrijding en reed door. Hij reed omstreeks 15.35 uur over de Oranjeboomweg in z'n woonplaats en verleende op de kruising met de Stationsweg geen voorrang aan een auto bestuurd 63-jarige plaatsgenoot. Na de aanrijding reed hij door maar werd aan de hand van het kenteken opgespoord. Hij bleek ook nog eens te hebben gedronken (1.8 promille) reden voor de politie om zowel zijn auto als zijn rijbewijs in te nemen. De zaak zal met het Openbaar Ministerie worden besproken.


---
Op zaterdag omstreeks 09.30 uur liep een 44-jarige Rotterdammer bij een bouwmarkt aan de Deventerweg in Harderwijk tegen de lamp toen hij batterijen niet afrekende en het alarm af ging. De waarde van de batterijen was 20 euro, de boete werd 115 euro.


---
Een 69-jarige bewoonster aan de Emmalaan in Heerde is zaterdag rond het middaguur de dupe geworden van een insluiper. Haar hondje sloeg aan en toen ze het beestje naar buiten liet zag ze iemand via har slaapkamer raam (begane grond) de woning verlaten. Het bleek, dat deze een aantal sieraden van de vrouw had gestolen. Een andere buurvrouw in de straat heeft ook ongewenst bezoek gehad, maar zij mist niets. De vluchtende man was licht getint en rende richting de Korte Soerelseweg.


---
Omstreeks 18.15 uur vond er op de rotonde aan de Bovenheigraaf in Oldebroek een aanrijding tussen een 42-jarige motorrijder uit die plaats en een 19-jarige automobilist uit 't Harde plaats. De motorrijder reed de rotonde op mar was kennelijk verblind door de zon en kreeg een aanrijding met een op de rotonde rijdende automobilist. De motorrijder bleek ook een pilsje te hebben gedronken (0.8 promille) en proces-verbaal wordt opgemaakt.


---
De politie onderzoekt de diefstal van 4 schapen uit een weiland aan de Kampendijk in Elburg. De 52-jarige eigenaar uit doornspijk deed vrijdag aangifte van het feit en zaterdag bleken de dieren bij een slager in Oldebroek ter slachting te zijn aangeboden. De eigenaar kwam dit ter ore en nam contact met de slager op. Deze op zijn beurt gaf de naam van de opdrachtgever prijs en vervolgens werd de politie geïnformeerd. Deze man een 33-jarige man uit Oldebroek heeft een ander verhaal dan aangever en de man is zaterdagavond aangehouden en voor verder onderzoek ingesloten.


---
Een 56-jarige man uit Epe is rond 23.40 uur op aanwijzing van getuigen aangehouden voor het rijden onder invloed. De man reed met zijn auto van Elburg richting Epe en bleek de hele rijbaan nodig te hebben. Bij zijn woning aangekomen werd hij door de getuigen aangesproken en stelde de inmiddels gealarmeerde politie een onderzoek in. De man was duidelijk onvast ter been en de ademanalyse leverde een score van 1.3 promille op. Zijn rijbewijs is ingevorderd.


---
Mogelijke oververhitting van een schoorsteen is er de oorzaak van dat er zaterdagavond omstreeks 23.50 uur aan de Heerderweg in Epe brand ontstond in een woning met rieten kap. Een buurjongen ontdekte de brand en sloeg alarm. De bewoners konden tijdig het huis verlaten. De brandweer was snel ter plaatse maar kon niet voorkomen dat de zolder- en eerste verdieping van de woning in vlammen op ging. Na het sein brand meester had men nog enkele uren nodig voor het nablussen van de brand.


---
Een 30-jarige man uit Barendrecht is vanavond bij een inbraak in een vakantiehuisjes o.a. zijn laptop, digitale camera en portemonnee met inhoud kwijt geraakt. Hij was op bezoek bij zijn familie die in een vakantiehuisje aan de Stakenberg in Elspeet verbleven. Toen men terug kwam van een dineetje elders bleek van het huisje het raam te zijn geforceerd en bleken de spullen van de man gestolen.


---
Afgelopen nacht werden drie bromfietsbestuurders aangehouden voor het rijden onder invloed. Om 23.55 uur zagen agenten een jongeman zonder licht op de Putterweg in Ermelo rijden. Eerst wilde hij niet stoppen, maar koos toch eieren voor zij geld. Hij bleek gedronken te hebben (0.7 prom) en kreeg een boete van 75 euro. Ditzelfde bedrag moest een 18-jarige jongeman uit Wapenveld betalen die rond 00.55 uur op de Zwolseweg in Heerde werd gesignaleerd. Ook hij wilde er eerst vandoor gaan, maar werd klem gereden. De derde bestuurder die tegen de lamp liep was een 43-jarige man uit Harderwijk. Hij reed rond 01.20 uur op de Vitringasingel in zijn woonplaats en had te veel aan bachus geofferd (1.7 promille). Kennelijk had betrokkene geen rijbewijs anders was dit wegens overschrijding van de limiet ingevorderd en zou hij dus ook geen auto meer mogen rijden
---


---
Zondagochtend vroeg werd ontdekt dat er was ingebroken in een horecagelegenheid aan de Enk in Ermelo. Kennelijk heeft men een valse sleutel gehad want er bleek niets te zijn geforceerd, maar binnen had men een gokkast opengebroken en de pijpen met geld meegenomen.

Anton de Ronde, 055 5482050