Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 23-03-2003
Persberichten district Maastricht
Heerlen

Persberichten

Valkenburg; Daalhemerweg afgesloten door gaslek

Vrijdagmiddag is de Daalhemerweg in Valkenburg van 15.00 uur tot circa 16.30 uur voor alle verkeer afgesloten geweest vanwege een gaslek in het pand Daalhemerweg 16. Nadat door de brandweer op de Daalhemerweg ter hoogte van het betreffende pand een sterke gaslucht was gemeten, werd uit voorzorg de Daalhemerweg voor alle verkeer afgesloten. Onderzoek wees uit dat het gaslek het gevolg was van een technisch probleem in het betreffende pand. Nadat het gaslek was verholpen, werd het verkeer weer vrij gegeven.

Maastricht; rijverbod genegeerd

In de nacht van zaterdag op zondag is tegen een 45-jarige inwoonster uit Maastricht proces-verbaal opgemaakt, omdat zij verdacht wordt een rijverbod te hebben genegeerd.
Omdat zij op de Hoenderstraat met haar auto tegen het verkeer in had gereden, werd zij gecontroleerd waarbij bleek dat zij alcohol had genuttigd. Een blaastest wees uit dat zij een bloed/alcoholpromillage had van 2. De vrouw kreeg een rijverbod opgelegd, waarbij haar auto achterbleef op de Hoenderstraat. Omstreeks 03.45 uur werd haar auto bij de woning van de vrouw aangetroffen.

Maastricht; dronken automobilist veroorzaakt aanrijding

Zaterdagmiddag omstreeks 17.25 uur werd op de Wolfsdriesweg in Berg en Terblijt een 49-jarige inwoner uit die plaats aangehouden, omdat hij in dronken toestand met zijn auto een aanrijding had veroorzaakt. De man, die met een fles sterke drank in de hand, in zijn auto reed, was tegen enkele betonnen paaltjes gebotst. De blaastest wees uit dat hij een bloed/alcoholpromillage had van 2,5. Bij de aanrijding raakte niemand gewond.

Bert Boosten
Bureau Communicatie en Persvoorlichting