Korps: Limburg-Zuid, plaats: Heerlen 23-03-2003
Persberichten district Kerkrade
Heerlen

Persbericht

Kerkrade/Wittem; alcoholcontrole

Het Verkeers Handhavings Team hield zaterdagavond en-nacht alcoholcontroles op de Locht in Kerkrade en de Rijksweg in Wittem. In totaal werden bijna 500 blaastesten afgenomen. Op de Locht werden twee automobilisten bekeurd omdat zij teveel alcohol hadden genuttigd. Op de Rijksweg in Wittem werd niemand bekeurd.

Landgraaf; dronken automobilisten saboteren controle

Zondagmorgen omstreeks 03.40 uur werden op de Provincialeweg de N299 een 28-jarige vrouw en een 31-jarige man uit Kerkrade aangehouden. Beide personen zaten in een auto, die door de vrouw werd bestuurd. Nadat agenten de auto, die slingerend reed, hadden laten stoppen, werkte de vrouw niet op normale wijze mee aan de blaastest, waarna zij werd aangehouden. De man die door het gebruik van alcohol niet in staat was de auto te besturen, begon het werk van de agenten te hinderen en werd vervolgens eveneens aangehouden.

Landgraaf; man gewond door steekpartij

Een 24-jarige inwoner uit Sittard is in de nacht van zaterdag op zondag omstreeks 03.00 uur gewond geraakt, toen hij op de Beuteweg door enkele tot nu toe onbekende jongeren werd mishandeld en waarbij hij door een van de belagers met een mes werd gestoken. De sittardenaar liep onder andere een snijwond op aan zijn linker hand. Hij moest zich in het ziekenhuis aan zijn verwondingen laten behandelen.
Kort voor het gebeuren werd op de Heigank een 25-jarige inwoner uit Sittard aangehouden die een honkbalknuppel bij zich had. Of deze man iets te maken heeft met de steekpartij is onduidelijk. De politie stelt een onderzoek in naar de toedracht van het gebeuren.

Bert Boosten
Bureau Communicatie en Persvoorlichting