Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 23-03-2003 Persberichten district Lekstroom, 12.30 uur

Verkeersongeval met letsel

LOPIK Op zaterdagavond omstreeks 18.45 uur vond op de Lopikerweg Oost een aanrijding tussen twee personenautos plaats.

De twee personenautos waren frontaal met elkaar in botsing gekomen, doordat waarschijnlijk de beide bestuurders niet zoveel mogelijk rechts hielden. Een 18-jarige bestuurder uit Lopik, die geen autogordel droeg, werd met een hoofdwond overgebracht naar het Antoniusziekenhuis. De andere bestuurder, een 38-jarige vrouw uit Benschop, had geen letsel. De beide autos hadden forse schade. De politie onderzoekt de aanrijding.

Vernielingen aan autos

IJSSELSTEIN- Omstreeks 00.05 uur werden drie autos vernield door een nog onbekend persoon.

De politie kreeg de melding dat een onbekende man in de Praagsingel drie autos had vernield. Van de autos werd of een deuk in het plaatswerk geslagen of een ruit vernield. De vernieler zou zijn weggelopen in de richting van de tramhalte IJsselstein zuid. In de omgeving werd een onderzoek ingesteld en hierbij werd de man helaas niet meer aangetroffen. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met het district Lekstroom op telefoonnummer, 0900-8844.

Onder invloed

IJSSELSTEIN- Op zondagochtend werd een man aangehouden, omdat hij onder invloed reed op een bromfiets.

Omstreeks 05.00 uur zagen agenten een 24-jarige bromfietser rijden over de Middenweg. Bij het zien van de agenten dook de bromfietser uit Lopikerkapel weg achter een container. Agenten stopten en vroegen waarom de man dit deed. De man verklaarde dat zijn bromfiets niet was verzekerd. Agenten roken een alcohollucht en hij werd meegenomen naar het bureau. Hier blies hij 765 ug/l. Tegen de man is proces-verbaal opgemaakt.