Politie Twente

Persberichten Politie Twente 23 maart 2003 Ageeth Doldersum, sema 06-58210525

Aanrijding met letsel
03-037299
Enschede, kruispunt Gronausestraat/Euregioweg/Oostweg Zaterdag 22 maart omstreeks 12.00 uur Een 54-jarige motorrijder uit Unna (Duitsland) reed op de Gronausestraat en reed bij rood licht bovengenoemd kruispunt op. Hierdoor ontstond een aanrijding met een 43-jarige automobilist uit Gronau, die op de Euregioweg reed en bij groen licht het kruispunt had opgereden. Zowel de 54-jarige motorrijder als zijn 27-jarige passagiere uit Holzwickede (Duitsland) liepen nog onbekend letsel op en werden voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-037312
Enschede, Parkweg/Volksparktunnel Zaterdag 22 maart omstreeks 12.45 uur Een 55-jarige man uit Enschede fietste aan de verkeerde kant van de weg over het links gelegen fietspad van de Volksparktunnel. Hij reed bij rood licht via de aldaar gelegen voetgangersoversteekplaats het kruispunt op teneinde de Parkweg over te steken. Hierdoor kwam hij in aanrijding met een 20-jarige automobilist uit Hengelo, die op de Parkweg reed en bij groen licht het kruispunt opreed in de richting van de Stadsmatenstraat. De 55-jarige man liep een pijnlijke knie en enkele schaafwonden in zijn gezicht op. Hij werd voor onderzoek per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-037332
Enschede, kruising Molenstraat/Wenninkgaarde Zaterdag 22 maart omstreeks 13.40 uur Een 68-jarige fietsster uit Enschede reed op de Molenstraat en wilde bij bovengenoemde kruising linksaf de Wenninkgaarde inslaan. Zij verleende hierbij geen voorrang aan een 56-jarige motorrijder uit Enschede, die haar tegemoetkwam en rechtdoor wilde rijden. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 68-jarige vrouw een gebroken pols opliep. Zij werd voor behandeling per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-037345
Oldenzaal, Enschedesestraat
Zaterdag 22 maart omstreeks 14.20 uur Op de Enschedesestraat was sprake van een kop-staart aanrijding, waarbij drie auto's betrokken waren. Alledrie kwamen uit de richting Enschede gaande in de richting Oldenzaal. Door de noodzaak van het verkeer remde de voorste auto, bestuurd door een 42-jarige man uit Enschede. De bestuurder achter hem zag dit op tijd en remde. Daarachter reed echter een 33-jarige man uit Enschede, die niet meer op tijd kon remmen en op de auto voor hem botste, die vervolgens op de auto van de 42-jarige botste. De 33-jarige man werd door de brandweer uit zijn auto gehaald en met nog onbekend letsel per ambulance naar het ziekenhuis overgebracht. Een 41-jarige vrouw uit Enschede, die bij de 42-jarige in de voorste auto zat, werd met nekklachten naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanrijding met letsel
03-037379
Hengelo, Krabbenbosweg
Zaterdag 22 maart omstreeks 15.05 uur Een 9-jarige jongen uit Hengelo fietste op het voetpad. Hij stak de Krabbenbosweg over teneinde zijn weg te vervolgen over het voetpad aan de overkant van de weg. Op het moment dat hij de weg overstak, kwam voor hem van links een auto aanrijden, bestuurd door een 72-jarige vrouw uit Hengelo. De jongen had de auto niet gezien omdat zijn zicht belemmerd was door een geparkeerd staande auto. Er ontstond een aanrijding als gevolg waarvan de jongen letsel aan zijn enkel opliep. Hij werd voor onderzoek naar het ziekenhuis overgebracht.

Aanhouding wegens diefstal uit winkel 03-037320
Wierden, Nijverdalsestraat
Zaterdag 22 maart omstreeks 22.30 uur Door een medewerkster van een winkel werd aangifte van diefstal gedaan. De medewerkster was even in de werkplaats geweest, kwam de winkel weer binnen en zag bij de kassa een man staan. Toen de man haar zag, rende hij de winkel uit en ging er op een fiets vandoor. Uit de kassalade bleek een geldbedrag te zijn weggenomen. Aan de hand van het opgegeven signalement ging de politie in de omgeving op onderzoek uit en trof de verdachte fietsend op de Schuilenborgsingel te Almelo. De verdachte, een 45-jarige man uit Wierden, werd vervolgens aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en voor nader verhoor opgesloten.

Aanhouding wegens diefstal parfum uit winkel 03-037357
Hengelo, Nieuwstraat
Zaterdag 22 maart omstreeks 15.00 uur Een getuige zag omstreeks 14.30 uur dat een man diverse flesjes parfum in zijn jas stopte. De man ging de winkel uit, waarop het alarm afging en hij hard wegrende. Aan de hand van het opgegeven signalement werd de verdachte, een 32-jarige man uit Hengelo, omstreeks 15.00 uur op het Industrieplein in Hengelo aangetroffen en vervolgens aangehouden. In zijn rugtas zaten de gestolen flesjes parfum. De 32-jarige is reeds vaker wegens diefstal aangehouden. Hij is in verzekering gesteld en opgesloten.

Aanhouding wegens verkrachting 03-037141
Enschede
Zaterdag 22 maart omstreeks 00.30 uur Een vrouw uit Enschede deed aangifte van verkrachting door een haar bekende 36-jarige man uit Enschede. De man was vrijdagavond laat bij haar aan de deur gekomen, had haar bij de keel gegrepen, bedreigd en haar vervolgens in haar woning verkracht.De politie hield de 36-jarige verdachte zaterdag omstreeks 00.30 uur voor zijn woning in Enschede aan. De man is in verzekering gesteld en opgesloten. Nader onderzoek volgt.

Wijziging persbericht van 22 maart 2003:

Motorrijder verongelukt na aanrijding 03-037437
Weerselo, T-splitsing Vliegveldstraat/Wiefferweg Zaterdag 22 maart omstreeks 16.45 uur Een 72-jarige automobilist uit Enschede reed op de Wiefferweg en sloeg linksaf de Vliegveldstraat (voorrangsweg) in. Hij verleende hierbij geen voorrang aan een voor hem van links komende 27-jarige motorrijder uit Deurningen, die op de Vliegveldstraat reed. Hierdoor ontstond een aanrijding, waarbij de 27-jarige motorrijder zodanig gewond raakte dat hij ter plekke overleed. Met betrekking tot de snelheid waarmee de motorrijder reed, wordt nog een nader onderzoek ingesteld.

In eerste instantie werd doorgegeven dat het zou gaan om een 26-jarige motorrijder uit Deurningen. Dit is niet juist. Het ging om een 27-jarige man uit Deurningen. Excuses.