Politie Gelderland-Midden

Rivierenland

---

Elst, aanhouding winkeldief
Publicatiedatum: 23-03-2003

In een winkel aan het Europaplein in Elst heeft het personeel zaterdagmiddag een 41-jarige vrouw uit Elst staande gehouden op verdenking van de diefstal van enkele goederen. Haar tas bleken een aantal goederen (met een totale waarde van minder dan 5 euro) te bevatten die de zij niet bij de kassa afgerekend had. De verdachte werd later overgedragen aan de politie die haar een proces-verbaal uitreikte.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Elst, jongens vechten in nachtbus
Publicatiedatum: 23-03-2003

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag twee vechtersbazen aangehouden die het in de nachtbus van Arnhem naar Elst met elkaar aan de stok hadden gekregen. Toen de chauffeur hen hierop op de Rijksweg Noord uit de bus zette, vervolgden zij het trek- en duwwerk. De inmiddels gearriveerde agenten haalden de mannen (respectievelijk 21 en 22 jaar, beiden woonachtig in Elst) uit elkaar en bracht hen naar het politiebureau in Arnhem. Beide mannen hebben aangifte gedaan van mishandeling. De politie onderzoekt de precieze toedracht van het opstootje.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606

---

Gelderland-Midden


---

Nijkerk, rijden onder invloed en roekeloos rijgedrag Publicatiedatum: 23-03-2003

Een 21-jarige automobilist uit Putten negeerde in de nacht van vrijdag op zaterdag op het plein in Nijkerk een stopteken van een hem tegemoetkomende politieauto. Hij besloot er via de Singel en de Oosterstraat als een speer vandoor te gaan. Ondanks het drukke horecabezoek haalde hij daarbij een onverantwoord hoge snelheid. Op de Oranjelaan gaf hij zijn vluchtpoging op. Een blaasproef wees uit dat hij te diep in het glaasje gekeken had. Hij werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau in Barneveld. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 335 ug/l (= 0,76 promille, daar waar een promillage van ten hoogste 0,5 is toegestaan). Daarnaast moest hij zich verantwoorden voor het niet voldoen aan een bevel (stopteken) en het overtreden van verkeersregels. De verdachte erkende dat hij door zijn roekeloos rijgedrag andere weggebruikers in gevaar bracht. Hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt en een rijverbod van 2 uur opgelegd. Daarnaast werd zijn rijbewijs ingevorderd.

voor nadere informatie:
centraal persloket communicatie
politie Gelderland-Midden
026 352 4606