Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Bergen op Zoom (23/3)

Bergen op Zoom, zondag 23 maart 2003

Rijden onder invloed

STEENBERGEN: Op de Westdam werd in de vroege zondagmorgen omstreeks 4.45 uur een 20-jarige automobilist uit Roosendaal gecontroleerd op alcoholgebruik. De blaastest gaf een uitslag van 460 ug/l. Aan de man werd een rijverbod van 4 uur en een proces-verbaal uitgereikt.

Winkeldiefstal

BERGEN OP ZOOM: Vrijdagmiddag vond er een winkeldiefstal plaats bij een warenhuis aan de Oude Moerstraatsebaan in Bergen op Zoom. Een 35-jarige man uit Roosendaal had 16 snoeischaren en tangen, met een totale waarde van ongeveer 300 euro, onder zijn kleding verstopt. Deze winkeldief werd buiten de winkel door personeel aangehouden. De man heeft de diefstal bekend. Hij verklaarde afstand te willen doen van de bij hem aangetroffen tuingereedschappen. De man is met een AU-dagvaarding op zak op vrije voeten gesteld.

Inbraak in chalet

BERGEN OP ZOOM: Afgelopen vrijdagavond heeft de politie aangifte opgenomen van de diefstal van een schotelantenne-decoder die vorige week bij een inbraak in een chalet op een camping in Bergen op Zoom werd weggenomen. De hoogte van het schadebedrag is bij de politie niet bekend.

Aanrijding met letsel

BERGEN OP ZOOM: Zaterdagmorgen vond omstreeks 10.45 uur op de Antwerpsestraat in Bergen op Zoom een aanrijding plaats tussen een motorrijder en een voetganger. Vermoedelijk is de vrouw onverwacht de straat overgestoken en was de motorrijder niet meer in staat haar te ontwijken. De 75-jarige vrouw is per ambulance met ernstige verwondingen overgebracht naar het St.Elisabethziekenhuis te Tilburg. Het ziekenhuis doet de politie geen mededelingen over de huidige toestand van het slachtoffer. De motorrijder kwam er met enkele kneuzingen vanaf.

Winkeldief aangehouden

BERGEN OP ZOOM: Op zaterdag meldde de eigenaar van een winkel in de binnenstad van Bergen op Zoom omstreeks 11.15 uur dat hij na een korte achtervolging een winkeldief had aangehouden. De 28-jarige dader bleek, naast een fleecetrui bij de onderhavige winkel, ook nog schoenen te hebben weggenomen bij schoenenzaak en bij een warenhuis in het centrum van de stad.

Rijden onder invloed

BERGEN OP ZOOM: Op de Burgemeester Wittelaan werd in de vroege morgen van zondag 23 maart omstreeks 2.15 uur een 57-jarige automobilist uit Bergen op Zoom gecontroleerd op alcoholgebruik. De bestuurder bleek alcohol gedronken te hebben. De blaastest gaf 470 ug/l aan. De bestuurder kreeg een rijverbod van 4 uur; daarnaast werd hem een dagvaarding uitgereikt om zich bij de rechter te verantwoorden.

OSSENDRECHT: Op de Breestraat in zijn woonplaats werd in de vroege zaterdagmorgen omstreeks 2.15 uur een 32-jarige man uit Ossendrecht aangehouden. Tijdens de controle aan het bureau bleek dat hij teveel alcohol had gedronken. De blaastest wees 485 ugl aan. Hij kreeg een proces-verbaal uitgereikt.

Brandje

OUDENBOSCH: Zaterdagmiddag omstreeks 17.30 uur meldde de brandweer dat aan de Kwekerssingel in Oudenbosch onbekende jeugd wat hooiresten in de bossages in de brand had gestoken. De brandweer kwam met twee blusauto`s ter plaatse en had de brand snel onder controle. De brand trok behoorlijk wat bekijks, maar leverde uiteindelijk gelukkig slechts geringe schade op.

Verkeerscontrole

RUCPHEN: Op de Gebrande Hoefstraat werd vrijdagavond door tien politiemensen een verkeerscontrole gehouden, waarbij in totaal een 490 bestuurders werden gecontroleerd. Vier bestuurders kregen een proces-verbaal voor rijden onder invloed. Drie bestuurders kregen een proces-verbaal voor respectievelijk niet-handsfree telefoneren, rijden zonder kentekenplaten en rijden van een bromfiets op de rijbaan, op een lokatie waar het fietspad verplicht is.

Rijden onder invloed

SINT WILLEBRORD: Vrijdag werd omstreeks 17.15 uur op de A58 bij Sint Willebrord een 24 jarige man uit die woonplaats aangehouden, als verdachte van het rijden onder invloed. Ademanalyse aan het bureau wees uit dat de man inderdaad te veel gedronken had. De blaastest gaf een uitslag van 275 ug/l. Aan de bestuurder is een transactie van 190 euro aangeboden.

Bermbrandjes

SPRUNDEL: Zaterdagavond kreeg de politie omstreeks 20.15 uur de melding dat aan de Ettenseweg in Sprundel een berm met een aantal coniferen in brand stond. Even later werd een paar honderd meter verderop een tweede brand aan de Martensstraat geconstateerd. De brandweer blusten de zaken en houdt er rekening mee dat er opzet in het spel is.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: Op de Nieuwe Markt werd in de vroege zaterdagmorgen omstreeks 2.15 uur een 22-jarige automobilist uit Essen (B) aangehouden. Bij controle aan het bureau bleek dat hij teveel had gedronken. De blaastest gaf 560ug/l aan. De man kreeg een proces-verbaal.

Auto-inbraak

ROOSENDAAL: In de nacht van vrijdag op zaterdag werd in de Buijs Ballotstraat in een auto ingebroken. Men heeft daartoe de linkerachterruit ingeslagen. Een autoradio-cassetterecorder, twee geluidsboxen en een jas werden ontvreemd.

Gestolen auto uitgebrand teruggevonden

ROOSENDAAL: In de nacht van zaterdag op zondag werd kort na middernacht aan de Kloosterstraat te Roosendaal werd een Volkswagen Golf ontvreemd. Enige tijd na de diefstal werd er een autobrand gemeld aan de Buijenstraat nabij het sportpark. Dit bleek het voertuig te zijn, dat aan de Kloosterstraat werd ontvreemd. Het voertuig alsmede de diverse eigendommen in dit voertuig waren geheel verbrand.

Rijden onder invloed

ROOSENDAAL: In de vroege zondagmorgen omstreeks 4.15 uur werd op de Jan Vermeerlaan in Roosendaal een 23-jarige automobiliste uit Sprundel gecontroleerd op alcoholgebruik. Bij controle gaf de blaasproef een uitslag van 245 ug/l. Aan de vrouw werd een transactie aangeboden van 190 euro en werd een rijverbod van 1 uur opgelegd.

Ongeval met letsel

MOERSTRATEN: Op zaterdag 22 maart vond omstreeks 04.14 uur op de Moerstraatseweg in Moerstraten een ernstig verkeersongeval plaats. De 35-jarige bestuurster van een personenauto raakte door onbekende oorzaak van de weg en reed tegen een boom. De Steenbergse werd uit de auto geslingerd en raakte zeer zwaar gewond. In eerste instantie is het slachtoffer overgebracht naar het ziekenhuis in Bergen op Zoom; in de loop van de ochtend werd ze echter met spoed overgebracht naar het Elisabethziekenhuis te Tilburg. De politie heeft geen informatie over de huidige toestand van het slachtoffer.

Vrachtauto op zijn kant

ROOSENDAAL: Op de A58 heeft een 25-jarige vrachtwagenchauffeur uit Tilburg zaterdagmorgen omstreeks 8.15 uur vermoedelijk met een te hoge snelheid de bocht nabij het ziekenhuis in de rijrichting Bergen op Zoom genomen. De chauffeur reed in een truck met oplegger. Het betrof een koelwagen van een supermarktketen, die was geladen met 15 ton levensmiddelen. Voor zover bekend heeft de chauffeur geen letsel opgelopen.

Bron: Manon Ostendorf