Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda (23/3)

Breda, zondag 23 maart 2003

Inbraak woning

BREDA: Bij een woning aan de Academiesingel 33 is vrijdagmiddag ingebroken. Omdat de voordeur niet door middel van het nachtslot was afgesloten, heeft men door middel van flipperen de voordeur kunnen openen. Uit de woning werden een DVD speler, 13 DVD`s en een computer gestolen. Getuigen vertelden de politie dat de daders een vrouw en een man waren, die ieder per fiets vertrokken. Signalement dader 1: Man, blank, 20 jaar, normaal postuur, 1.75 a 1.80 mtr lang. Kleding: Zwart lederen jas, blauwe spijkerbroek, zwarte basball pet met opschrift Nike, zwarte gymschoenen. Vervoermiddel: herenfiets.
Signalement dader 2: Vrouw, blank, 17 18 jaar, normaal postuur, donkerbruin haar in bobline en staartje. Kleding: Zwart lederen jas tot op de heupen, lichtgroene broek, zwarte schoenen. Vervoermiddel: Damesfiets met daarop een bruin mandje.

Winkeldiefstal

BREDA: Bij een supermarkt aan de Belcrumweg is vrijdagavond rond 19.30 uur terzake winkeldiefstal een 30-jarige Bredase aangehouden. De vrouw had twee diepvriesmaaltijden weggenomen, maar werd tegengehouden door het personeel. Na verhoor is de vrouw heengezonden. Een proces-verbaal wordt opgemaakt.

Illegale bromfiets

BREDA: Vrijdagmiddag werden een 12-jarige en een 14-jarige jongen uit Breda op de Groenedijk door een politiesurveillance al rijdend aangetroffen op een gemotoriseerd stepje. Voor het rijden op een dergelijk stepje is een bromfietsrijbewijs en een verzekering nodig. Daarnaast droegen de jongens geen helm. De beide jongeren worden voor dit vergrijp naar buro Halt gestuurd; de 14-jarige jongen deed afstand van de brommobiel.

Winkeldiefstal

BREDA: Vrijdagavond omstreeks 20.45 uur werd bij een supermarkt op winkelcentrum Moerwijk een 15-jarige jongen uit Breda aangehouden terzake winkeldiefstal. De jongen had een blikje pisang Ambon terwaarde van 1.25 euro weggenomen. Hij zal naar bureau Halt worden gestuurd.

Uitgaansleven binnenstad

BREDA: Vrijdagavond en -nacht beleefde de politie in de binnenstad van Breda een relatief rustige nacht. Er werden vijf bekeuringen uitgedeeld vanwege parkeerovertredingen en twee personen op de bon geslingerd voor wildplassen.

Diefstallen uit bejaardenwoningen

TETERINGEN: Naar aanleiding van de melding van verschillende diefstallen en pogingen daartoe die donderdagavond werden gepleegd bij bejaarden aan de Polderzicht in Teteringen, is door de politie een buurtonderzoek ingesteld. Hieruit is gebleken dat de diefstallen zijn gepleegd door twee jongens. Hun werkwijze was in alle gevallen dezelfde. De jongens belden aan en zeiden te collecteren voor hongerige kinderen in Afrika. En van de jongens vroeg vervolgens om een glas water, waarna hij vanuit de woning goederen weg nam. Het betreft twee jongens van 13-15 jaar oud met donker haar, die er beide verzorgd uitzien.

Aantreffen gestolen auto

BREDA: Zaterdagmiddag stuitte de politie aan de Lachappelestraat op een personenauto, die als gestolen stond gesignaleerd. Het betreft een auto van het merk Opel, type Corsa, kleur wit. Inmiddels is contact opgenomen met de rechtmatige eigenaar. Op de Mollenberg werd een duitse Ford Escort, kleur blauw aangetroffen. Ook deze auto stond als gestolen geregistreerd.

Aanhoudingen voor belediging van politieagenten

BREDA: Zaterdagnacht is in het centrum van Breda een 22-jarige inwoner van Tilburg aangehouden omdat hij na een opstootje agenten beledigde. Hij werd ingesloten en later die nacht voorzien van een bekeuring. Hierna werd hij in vrijheid gesteld. Voor hetzelfde feit werd een 18-jarige inwoonster van Breda aangehouden. Zij beledigde agenten nadat haar vriend na een vechtpartijtje door de politie was aangehouden. Ook zij werd voorzien van een bekeuring en later in de nacht in vrijheid gesteld.

Aanhoudingen voor het verstoren van de openbare orde

BREDA: Een 17-jarige inwoner van Breda werd zaterdagnacht aangehouden in het centrum van Breda omdat hij deel nam aan een vechtpartij en zodoende de openbare orde verstoorde. Hij werd ingesloten op het politiebureau. Later in de nacht werd hij gehoord en voorzien van een bekeuring. Hierna werd hij in vrijheid gesteld. Een 22-jarige inwoner van Teteringen bemoeide zich te veel en te luidruchtig met een aanhouding van een vriendin door de politie. Ook hij werd aangehouden en ingesloten. Nadat hij een bekeuring uitgereikt had gekregen werd hij in vrijheid gesteld.

Aanrijding met materiele schade

STANDDAARBUITEN: Zaterdagochtend 22 maart vond er een aanrijding plaats in Standdaarbuiten. Een 50-jarige automobilist uit Fijnaart, die over de Barlaaksedijk reed, kwam uit de richting van Fijnaart en nam de binnenbocht. De man zag daarbij een bestelbus die uit de tegengestelde richting kwam over het hoofd, waardoor de voertuigen elkaar in de flank raakten. Het bleef bij materiele schade.

Vernieling/Graffiti

WILLEMSTAD: Zaterdagmiddag 22 maart is er aangifte opgenomen van vernieling te Willemstad. Onverlaten hebben vermoedelijk vorige week op het terrein van de zeeverkenners met een spuitbus, met daarin grijze verf, twee containers en een boot beklad. Men heeft onder andere hakenkruizen op de containers en de boot getekend.

Containerbrand

KLUNDERT: Zaterdagavond 22 maart 2003 heeft er aan de Van Hoornestraat in Klundert een container in brand gestaan. De brandweer heeft het vuur geblust door de container vol water te zetten. Omdat de container op geruime afstand van de woningen stond, was er geen direct gevaar voor de omgeving. Het is onbekend wie de brand heeft gesticht.

Bron: Manon Ostendorf