Politie Zaanstreek-waterland15:15 21-MRT-03
loc.: PURMEREND,REIGERPARK

Aandachtvestiging

Werd gemeld dat er twee mannen bij een vrouw aan de deur waren geweest. Ze heeft ze binnen gelaten. De mannen vertelden dat het dak van haar woning slecht was en wilden dat wel repareren. Dat moest dan wel direct en contant betaald worden.
De mannen spraken af om 13.00 uur terug te komen. Volgens de vrouw waren de mannen lopend, ze heeft in ieder geval geen auto gezien.
De mannen waren rond de 35 jaar. Zij vertrouwde het toch niet en heeft het wijkteam gebeld. De mannen zijn niet teruggekomen.
Op 26 februari deed zich een soortgelijk geval voor op de Johanna Naberstraat te Purmerend. Hier zagen twee mannen kans met dezelfde smoes een echtpaar E 10.000,= afhandig te maken.

15:47 21-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, DORPSSTRAAT

Arie verdwenen

Door het openen van het kippenhok door onbekenden is Arie (een haan van het Noordhollandse type, wit met rode kuif) er vandoor gegaan. Mogelijk is hij weggenomen. kippenhok was afgedekt ivm mogelijke besmetting door de pseudo vogelpest. Het achtererf is moeilijk te bereiken (via sloot en 2 hekken, via erven van aangrenzende buren).

19:23 21-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, GENIEWEG

Motorrijder gewond na val

Een 29-jarige man uit Assendelft kwam met zijn motorfiets ten val nadat hij tijdens het afremmen in de berm terecht kwam. Met knieletsel werd hij overgebracht naar het Rode Kruisziekenhuis in Beverwijk.

21:11 21-MRT-03
loc.: VOLENDAM, GEHELE PLAATS

Fietsers rijden zonder licht

Tijdens surveillance hebben rapp's gelet op fietsers zonder verlichting. Zij hebben hiervoor 11 bekeuringen uitgeschreven.

23:06 21-MRT-03
loc.: PURMEREND, WIELINGENSTRAAT

Fietser komt ten val

Een 62-jarige man uit Purmerend reed over de Wielingenstraat en kwam door onbekende oorzaak ten val. Met hoofd- en gezichtsletsel werd hij overgebracht naar het Waterlandziekenhuis.

04:57 22-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Rustige horecanacht

Omstreeks 02.30 uur werden twee illegale posterplakkers bekeurd. Er werden in totaal 30 p.v.'s uitgeschreven voor o.a. parkeren, negeren inrijverbod enz. Gedurende de gehele nacht zijn taxi's gecontroleerd op de aanwezigheid van tarieflijst en taxivignet, allen waren in orde.

09:30 22-MRT-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, J VAN OLDENBARNEVELDTSTRAAT

Weer kat vergiftigd

Een man uit Middenbeemster meldde dat vrijdagmiddag rond 18.00 uur zijn kat in paniek binnenkwam. Het dier vertoonde verlammingsverschijnselen. De man is met de kat naar de dierenarts gegaan, alwaar het beestje overleed. Volgens de dierenarts is de kat vergiftigd.
De kat komt uit hetzelfde gebied waar enige tijd geleden meerder vergiftigde katten werden aangetroffen.

10:17 22-MRT-03
loc.: MIDDENBEEMSTER, RIJKSWEG A7

Controle redt leven vrouw

Er kwam een melding dat er over de A7 een auto zou rijden waarvan de bestuurder vermoedelijk onder invloed was. Rapp's zagen de auto rijden en op de eerste afslag van de Coentunnelweg aan de kant gezet.
Daar het contactslot van de auto was verbroken werden de bestuurder (26-jaar uit Leeuwarden) en de bijrijder (25 jaar uit Leeuwarden) aangehouden. Nadat beide verdachten uit het voertuig waren, zagen rapp's nog een vrouw (21 jaar uit Leeuwarden) achterin liggen. Zij bleek buiten bewustzijn te zijn. De vrouw werd overgebracht naar het Lucasziekenhuis in Amsterdam. Beide andere verdachten werden ingesloten.
Bij een onderzoek in het voertuig werden oa. 7 wikkels cocaïne, 3 buisjes GHB, 16 XTC pillen en wat medicijnen aangetroffen en in beslaggenomen.
Door een arts werd van de bestuurder een bloedtest afgenomen in verband met gebruik van verdovende middelen. Verdachten werden in verzekering gesteld.
De vrouw kwam na behandeling weer bij kennis. Zij bleek medicijnen en verdovende middelen (o.a. cocaïne, XTC en GHB) door elkaar te hebben gebruikt. Een arts verklaarde, dat de controle haar redding is geweest, daar het goed mogelijk was geweest dat zij tengevolge van het gebruik van genoemde middelen zou zijn overleden als zij niet onder medische behandeling was gesteld.

12:23 22-MRT-03
loc.: VOLENDAM, WILLEM WOUTERSSTRAAT

Man gewond na val van ladder

Melding dat een man van een ladder was gevallen. Bij aankomst rapp's waren de ambulance en traumaheli reeds ter plaatse. De 54-jarige man was ramen aan het lappen en vermoedelijk is de ladder op de gladde grond weggegleden. Met onbekend letsel werd man overgebracht naar het ziekenhuis.

12:50 22-MRT-03
loc.: WIJDEWORMER, ZUIDERWEG

Aanhouding illegale man na mishandeling

Melding van een mishandeling tijdens een voetbalwedstrijd. Bleek dat een 31-jarige man, verblijvende in Hoorn, een 26-jarige man uit Assendelft had geslagen met als gevolg blauw oog en een afgebroken tand. De verdachte werd aangehouden en aan het bureau bleek dat de man (een Colombiaan) illegaal in Nederland verbleef. Hij werd na verhoor overgedragen aan de Vreemdelingendienst en zal vermoedelijk worden uitgewezen.

13:56 22-MRT-03
loc.: ZAANDAM, KRUISBAKEN

Diefstal koelwagen

Tussen 21/3 18.00 uur en 22/3 10.00 uur werden vanuit een loods een aggregaat van het merk Kawasaki en een Coca Colakoelkast op wielen weggenomen.
Om binnen te komen heeft men een roldeur opengebroken.

16:39 22-MRT-03
loc.: KROMMENIE, VAN ALLENSTRAAT

Schuurbrand

Was sprake van een kleine brand. Brandweer was de brand na 10 minuten meester. Vermoedelijk ontstaan door een frituurpan.

23:32 22-MRT-03
loc.: WESTZAAN, VELDWEG

Diefstal uit woning

Tussen en uur werd er ingebroken in een vrijstaande woning. Men kwam binnen via een klapraam aan de achterzijde. Uit de studiekamer is een computer weggehaald en uit de
woonkamer een satellietontvanger, een beeldscherm en nog een computer.

00:43 23-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Gewelddadige wildplasser

Een 15-jarige jongen uit Zaandam werd betrapt op het wildplassen tegen de gevel van een pand aan de Touwslagerstraat. Rapp's wilden hem bekeuren. De jongen schrok kennelijk van de hoogte van de boete (E 46) en ging er rennend vandoor. Later verdachte aangetroffen op de Dam en daar werd hij aangehouden. De jongen verzette zich hevig. Rapp's hebben hem vervolgens geboeid overgebracht naar het bureau. Hij had inmiddels enorm veel spijt. Uiteindelijk kreeg hij toch zijn bekeuring.

02:05 23-MRT-03
loc.: OOSTZAAN, LISWEG

Keukenbrand

Melding van een keukenbrand.
Brandweer was reeds ter plaatse. Geen personen meer in de woning aanwezig en ook de papegaai was reeds in veiligheid gebracht. Bleek dat aan de achterzijde brand was ontstaan ter hoogte van de keukendeur. Mogelijk is de brand aan de buitenzijde van de deur ontstaan en naar binnen doorgeslagen. Buiten stond een tweetal vuilcontainers die eveneens waren verbrand. Mogelijk is er een brandende sigarettenpeuk in een van de containers gegooid.
Salvage is ook ter plaatse gekomen.

02:30 23-MRT-03
loc.: ZAANDAM, WESTZIJDE

Auto's opengebroken

Rapp's waren in verband met een inbraak in een auto aanwezig op het parkeerterrein bij het snookercentrum. Daar zagen zij dat er meerdere auto's (4) waren opengebroken. Ook troffen zij aantal kledingstukken, een hoedenplank met twee speakers en een aantal andere goederen aan, vermoedelijk afkomstig uit de andere auto's.

05:39 23-MRT-03
loc.: OOSTZAAN, RIJKSWEG A8

Autodief aangehouden

Rapp's zagen een Opel Astra rijden die vanaf de Westzijde richting de rotonde reed. De auto bleek te zijn gestolen. Auto aan de kant gezet op de A8 bij het tankstation. De man (34 jaar uit Leidschendam) verklaarde dat het de auto van zijn zus was. Deze had echter aangifte gedaan terzake diefstal en had de auto ook niet uitgeleend. Auto bleek te zijn gestolen in Rotterdam.Verdachte ingesloten en in de loop van de dag overgebracht naar Capelle aan den IJssel.

06:06 23-MRT-03
loc.: ZAANDAM, DAM

Controle horeca

Rommelige horecadienst met veel jeugdig volk.
Er werden 33 p.v.'s uitgeschreven voor o.a. fout parkeren, negeren inrijverbod en wildplassen.
Omstreeks 03.30 uur werd melding gemaakt dat bij het "Mannetje" een persoon (17-jaar uit Zaandam) een verwonding had en dat deze niet goed werd. Was met zijn hand in glas gevallen. Ook werd terzake baldadigheid een persoon (17 jaar uit Zaandam) aangehouden die een door hem stukgegooid glas niet wilde opruimen. Hij pleegde daarbij verzet. Zijn maten bemoeiden zich met de zaak en moesten op afstand worden gehouden.

11:07 23-MRT-03
loc.: ASSENDELFT, KANAALWEG

Fietsers komen ten val: twee gewonden

Een 67-jarige vrouw uit Wormerveer fietste met haar man over de Kanaalweg. Zij reden naast elkaar op het fietspad. Uit tegenovergestelde richting fietste een 43-jarige man uit Beverwijk. De man keek naar zijn bidon en kwam toen in aanrijding met de vrouw. Beiden kwamen ten val. De vrouw liep hoofd- en nekletsel op en de man bekwam schaafwonden op arm en rug.

***---- --