Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-03-2003 Persbericht van zondag 23 maart 2003
Berichten uit de regio

Eindhoven: Snelheidcontroles
Zaterdagmorgen is er tussen 09.53 uur en 11.30 uur op de Wolvendijk op snelheid gecontroleerd. 76 van de 850 gecontroleerde vortuigen reden er harder dan 50 km/u. De hoogst gemeten snelheid bedroeg 81 km/u.

Zaterdagmiddag is er tussen 12.45 uur en 13.30 uur op snelheid gecontroleerd op de Veldm Montgomerylaan. 84 van de 530 gecontroleerde voertuigen reden er harder dan de toegestane snelheid van 50 km/u.

Eersel: Bromfietser lichtgewond bij aanrijding
Een 33-jarige bromfietster uit Eersel is gisterenmiddag omstreeks 17.30 uur licht gewond geraakt bij een aanrijding op de kruising Voortseweg Groes. Zij verleende op voornoemde kruising geen voorrang aan een haar van links komende personenauto bestuurd door een 21-jarige automobilist uit Eersel. Het slachtoffer raakte gewond aan haar linkerhand.

Eindhoven: Aanrijding met een gewonde
Zaterdagavond omstreeks 18.00 uur is bij een aanrijding op de kruising Karel de Grotelaan Solmsweg een 32-jarige Veldhovense automobiliste gewond geraakt. Het slachtoffer reed over de Solmsweg en verleende op genoemde kruising geen voorrang aan de voor haar van rechtkomende personenauto bestuurd door een 20 jarige Eindhovense automobilist. Het slachtoffer is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Zij kan daarna naar huis.

Eindhoven: Inbreker aangehouden
In een bedrijf aan de Geldropseweg is zaterdagavond om 20.25 uur een 35-jarige Eindhovenaar aangehouden. De man had ingebroken in het bedrijf en zat binnen te slapen. Hij was in kennelijke staat van dronkenschap en is ter ontnuchtering ingesloten. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Eindhoven: Onder invloed
Een politiesurveillance zag zaterdagavond omstreeks 21.55 uur op de Sienalaan een personenauto slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek de 38-jarige Sonse bestuurder onder invloed te zijn. Onder de neus van de verdachte zat een wit poeder. De man weigerde elke medewerking aan een ademanalyse of een bloedproef. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. Bij fouillering van de verdachte werden twee cachet cocaïne aangetroffen. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 24 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Drugsdealer aangehouden
Op de Lardinoisstraat is zaterdagavond om 22.15 uur, door personeel van een beveiligingsbedrijf, een 23-jarige inwoner van Petten aangehouden. De man was in het bezit van 2.2 gram amfetamine en 20 XTC pillen. Hij werd overgedragen aan de politie en voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Vanaf de Musschenbroekstraat is zaterdag tussen 21.50 uur en 22.15 uur een personenauto merk Fiat, type Uno, kleur rood, voorzien van het kenteken ZX 37 DL, weggenomen.

Deurne: Aanhoudingen na vernieling
Zaterdagavond om 23.10 uur zijn op het plein voor het NS station een 13 en een 18 jarige inwoner van Deurne door getuigen aangehouden. Deze getuigen zagen de verdachten banden van personenautos leksteken, waarna zij de daders aanhielden en korte tijd later overdroegen aan de politie. Zij zijn voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden. De ouders van de verdachten zijn ingelicht.

Waalre: Inbraak in een woning
Zaterdag tussen 10.15 uur en 23.00 uur is er ingebroken in een woning aan de Piepenbrocklaan. Men kwam het pand binnen door vernieling van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn 10 pakjes senseocreamer, 3 horloges, schoonheidsartikelen, 10 doosjes sigaren en GSM, weggenomen.

Eindhoven: Aanhoudingen drugsdealers
Zondagmorgen omstreeks 01.00 uur zijn op de Lardinoisstraat 4 drugsdealers aangehouden. Een 23-jarige inwoonster van Alphen aan de Rijn was in het bezit van 7 buisjes GHB en 10 XTC pillen, een 21-jarige inwoonster van Weert was in het bezit van 2 buisjes GHB, een 21-jarige inwoonster van Den Hoorn was in het bezit van 32 pillen en een 17-jarige inwoner van Sevenum was in het bezit van 8 XTC pillen, een zakje hennep en twee zakjes speed. De verdachten die werden aangehouden door de beveiliging, zijn na overdracht op het politiebureau ingesloten voor onderzoek. De drugs zijn inbeslaggenomen.

Valkenswaard: Aanhouding na vernieling
Op de Luikerweg is zondagmorgen om 00.50 uur een 18-jarige inwoner van Valkenswaard aangehouden. Politiemensen zagen dat de man expres enkele geparkeerde fietsen en bromfietsen omver gooide. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Asten: Aanhouding na vernieling
Zondagmorgen om 01.35 uur is er op de Nobisweg een tot nu toe onbekende man aangehouden. Hij wordt ervan verdacht kort ervoor bij een bedrijf in de buurt een ruit te hebben vernield. Toen de politie de man wilde aanhouden weigerde hij elke medewerking en verzette zich hevig. Hierbij moest de politie gebruik maken van pepperspray. De onbekende verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding na baldadigheid
Een 20-jarige inwoner van Heeze is vanmorgen om 03.09 uur op T College aangehouden. De verdachte vond het nodig om de paarden van de bereden politie te slaan. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Fietsendieven op heterdaad aangehouden Zondagmorgen om 03.19 uur zijn op de 2e Lieven de Keylaan, twee Poolse mannen van 34 en 39 jaar oud op heterdaad betrapt toen zij een fiets achter in hun auto probeerden te laden. Op de vraag van de politie of dit hun fiets was konden zij geen goed antwoord geven. Bij controle bleek de fiets als gestolen gesignaleerd te staan. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De fiets is inbeslaggenomen.

Heeze: Inbraak in een woning
In een woning aan de Molenhoeven is tussen zaterdagavond 19.50 uur en zondagmorgen 03.45 uur ingebroken. Men kwam de woning binnen door verbreking van een raam aan de achterzijde van de woning. Uit de woning zijn beeld en geluidsapparatuur, een fototoestel, spelcomputer en cds weggenomen.

Valkenswaard: Onder invloed
Zondagmorgen om 03.20 uur is op de Waalreseweg een 37-jarige automobiliste uit Valkenswaard aangehouden. De politie had de vrouw kort ervoor slingerend over de weg zien rijden. Bij controle bleek de bestuurster onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,60 promille aan. De vrouw kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Haar rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhouding drugsdealer
Op de Lardinoisstraat is zondagmorgen om 03.45 uur een 19-jarige inwoner van Oss aangehouden. De man was in het bezit van 5 mini envelopjes met cocaïne. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Eindhoven: Aanhouding na mishandeling
Een 18-jarige Eindhovenaar is zondagmorgen om 03.58 uur in de binnenstad van Eindhoven aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een 19-jarige Helmonder en een 22-jarige Eindhovenaar geschopt en geslagen te hebben. Hij is overgebracht naar het bureau en na verhoor heengezonden.

Bergeijk: Eenzijdig ongeval
Zondagmorgen om 04.45 uur is op de Bredasedijk een 19-jarige automobilist uit Eersel aangehouden. De man wordt ervan verdacht kort ervoor een eenzijdig ongeval te hebben veroorzaakt. Hierbij raakte de inzittende, een 16-jarige Eerselse jongen, gewond en moest met een gebroken been in het ziekenhuis worden opgenomen. Onderzoek wees uit dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.30 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 6 uur.

Helmond: Aanhouding na verlaten plaats ongeval
Vanmorgen om 08.05 uur is in een woning in Helmond een 31-jarige Helmonder aangehouden. De man wordt ervan verdacht een eenzijdig ongeval te hebben veroorzaakt op t Bijsterveld waarbij hij de plaats van het ongeval heeft verlaten. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.40 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Helmond: Inbraak in een woning
In een woning aan de Van Swietenstraat is vanmorgen omstreeks 07.15 uur ontdekt dat er was ingebroken. Men is de woning binnen gekomen door verbreking van een deur van de garage aan de achterzijde van de woning. Er zijn vier fietsen en twee oude klokken weggenomen.

Eindhoven: Diefstal personenauto
Zondagmorgen tussen 00.30 uur en 07.30 uur is er vanaf de Johannes van der Waalsweg een personenauto, merk Ford, type Orion, kleur wit, voorzien van het kenteken YY-93-PP, weggenomen.

Veldhoven: Inbraak in een woning
Vanmorgen vroeg tussen 04.00 uur en 07.45 uur is er ingebroken in een woning aan De Wever. Men kwam binnen door het slot van de voordeur open te hengelen. Uit de woning is een GSM weggenomen.

Valkenswaard: Inbraak in een woning
In een woning aan de Keersopperweg is zondagmorgen tussen 04.30 uur en 09.30 uur ingebroken. Men kwam binnen door verbreking van het slot van de voordeur. Uit de woning zijn twee GSMs, magnetron, gereedschap en een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur blauw, voorzien van het kenteken 24-HN-XS.