Korps: Brabant-Zuid-Oost, plaats: Eindhoven e.o. 23-03-2003 Persbericht van zaterdag 22 maart 2003
Berichten uit de regio

Eindhoven: Autodiefstal
Tussen vrijdagavond 19.00 uur en 20.30 uur is vanaf de Locatellistraat een personenauto, merk Volkswagen, type Golf, kleur zwart, voorzien van het kenteken XG-VG-44, weggenomen.

Eindhoven: Aanhouding na poging oplichting
Vrijdagavond om 21.15 uur is op de Hooghuisstraat een 18-jarige inwoner van Weert aangehouden. De man probeerde in een winkel aan de Hooghuisstraat door middel van vervalste spaarkaarten enkele goederen te verkrijgen. Het winkelpersoneel ontdekte dit en waarschuwde de politie. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten.

Eindhoven: Aanhouding
Op de Doolstraat is vrijdagavond om 21.22 uur een 19-jarige automobilist uit Geldrop aangehouden. De verdachte reed met hoge snelheid over de Urkhovenseweg waarbij hij een voor hem rijdende personenauto op zeer korte afstand volgde en probeerde te passeren. De snelheid liep hierbij ruim boven de 100 km/u op. Hij wordt verdacht van het houden van een wedstrijd op de openbare weg. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Mishandeling
Een 17-jarige Eindhovenaar is vrijdagavond omstreeks 20.15 uur op de Lisieuxhof, door twee onbekende jongens op een scooter mishandeld. Het slachtoffer werd door de twee jongens klem gereden. Een van hen stapte af en begon het slachtoffer tegen zijn helm te slaan waardoor het vizier van de helm beschadigd raakte. Vervolgens schopte men het slachtoffer. Toen deze van zijn bromfiets stapte nam de aanvaller de sleuteltjes van de bromfiets van het slachtoffer af en probeerde deze te starten. Toen dit niet lukte trok men het stuur in het stuurslot en verdween met medeneming van de sleuteltjes in de richting van de Fransebaan. De overvallers waren blanke jongens.

Helmond: Aanhouding na bedreiging
Zaterdagmorgen om 00.05 uur is op de Kempenhof een 35-jarige inwoner van Helmond aangehouden. De man had kort ervoor een 37-jarige inwoner van Helmond bij een onenigheid met een mes bedreigd. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau en ingesloten. Het mes is inbeslaggenomen.

Breugel: Onder invloed
Een 23-jarige automobilist uit Eindhoven is vrijdagavond om 23.42 uur, op de Van Gentlaan aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder gedronken had. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 1,05 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 4 uur.

Eindhoven: Aanhouding na diefstal fiets
Zaterdagmorgen om 00.40 uur is op de Gasthuisstraat een 27-jarige Eindhovenaar aangehouden. Een getuige had gezien dat de man zich daar verdacht ophield. Toen de gewaarschuwde politie de man controleerde bleek hij in het bezit van een gestolen snorfiets. De verdachte is voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De gestolen snorfiets is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Handel: Onder invloed
Op de Onze Lieve Vrouwestraat is zaterdagmorgen om 02.25 uur een 35-jarige automobilist uit Gemert aangehouden. Bij controle bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1,55 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 7 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Valkenswaard: Onder invloed
Zaterdagmorgen om 02.20 uur is op de Dr. Dagevosstraat een 33-jarige automobilist uit Waalre aangehouden. De bestuurder had teveel gedronken. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 0, 80 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 3 uur.

Helmond: Onder invloed
Een surveillance van de politie zag op de Europaweg een personenauto slingerend over de weg rijden. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed te zijn. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van 1.60 promille aan. De man kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 8 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Onder invloed
Vanmorgen om 03.37 uur is op het Stationsplein een 38-jarige automobilist uit Eindhoven aangehouden. De politie zag de man slingerend over de weg rijden en controleerde hem. Uit onderzoek bleek dat de bestuurder onder invloed was. De ademanalyse gaf een alcoholpromillage van ruim 2.30 promille aan. De verdachte kreeg een proces-verbaal en een rijverbod van 10 uur. Zijn rijbewijs is ingevorderd.

Eindhoven: Aanhoudingen na aanrijding
Zaterdagmorgen om 08.00 uur zijn op de P CZN Hooftlaan een 35-jarige Eindhovense automobilist en twee inzittenden van 27 en 37 jaar oud, eveneens in Eindhoven woonachtig, aangehouden. Een politiesurveillance zag de auto van de verdachten rijden en controleerde het kenteken. De auto bleek tussen 16 en 17 maart in Eindhoven te zijn weggenomen. Toen de politie hierop de bestuurder een stopteken gaf werd dit genegeerd en ging deze er met verhoogde snelheid vandoor. Even later moest de bestuurder op de P. CZN Hooftlaan uit wijken voor een tegenligger en reed daarbij tegen een boom. De bestuurder en de inzittenden konden ongedeerd uit de auto komen waarna ze zijn aangehouden en voor onderzoek overgebracht naar het bureau. De auto is voor onderzoek inbeslaggenomen en veilig gesteld.

Eindhoven: Aanhoudingen na diefstal auto
Zaterdagmiddag om 14.20 uur zijn op de Bredalaan een 32-jarige inwoner van Tilburg en een 31-jarige inwoonster van Eindhoven aangehouden. Zij reden in een personenauto die afgelopen donderdag in Eindhoven werd weggenomen. De verdachten zijn voor onderzoek ingesloten. De auto is inbeslaggenomen en veilig gesteld.