Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: assen 23-03-2003
persberichten zondagmiddag
Bert Visser 0592 - 383383 of 0651 - 611629

Auto met weed

NIEUW WEERDINGE - Een 20 jarige inwoner van Emmer Compascuum heeft zaterdagmorgen na zijn aanhouding op het Weerdingerkanaal in Nieuw Weerdinge afstand gedaan van ongeveer 13 gram hash, een niet van echt te onderscheiden balletjespistool en een busje pepperspray. De politie trof de goederen in zijn auto aan nadat hij aan de kant was gezet wegens het rijden met mistlampen. Een sterke weedlucht in de auto verraadde de man.

Meisje bijna verdronken

NIEUWLANDE - Een tweejarig meisje uit Nieuwlande is zaterdagmiddag bijna verdronken in een vijver bij een woning aan de Wilhelminalaan in Nieuwlande. Een ouder zusje heeft haar op het droge gebracht. Het meisje is in bewusteloze toestand overgebracht naar het AZ in Groningen. Het meisje zou zaterdagnacht zijn bijgekomen en haar toestand wordt omschreven als ernstig.

Caravan uitgebrand

HOLLANDSCHEVELD - Door nog onbekende oorzaak is zaterdagnacht op een terrein aan de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld en caravan uitgebrand. De brandweer restte niets anders dan wat nabluswerk.

Messentrekker aangehouden

ASSEN - De politie van Assen heeft zaterdagnacht een 38 jarige man uit Assen aangehouden in diens woning aan de Prinses Beatrixstraat. De man zou volgens getuigen medebewoners hebben bedreigd met een mes. De politie heeft hem het mes afhandig gemaakt en de man is ingesloten.

Amokmaker aangehouden

EMMER COMPASCUUM - De politie heeft zaterdagmiddag een 34 jarige inwoner van Emmer Compascuum aangehouden en na voorgeleiding ingesloten wegens mishandeling. De man verbleef op een adres aan het Kanaal A in Emmer Compascuum en weigerde de woning te verlaten ondanks uitdrukkelijk verzoek van de bewoner. Onder het oog van de politie verkocht hij de bewoner nog een fikse stomp tegen zijn hoofd. Op het bureau heeft de wildeman nog een deur kapot getrapt.

Picknicktafel vernield

VLEDDER - De politie zoekt kontakt met mensen die informatie hebben over de vernieling van een picknicktafel aan De Jaren in Vledder. De picknickplaats, een dikke kilometer buiten de bebouwde kom van Vledder is vermoedelijk vrijdagavond /nacht bezocht door een grote groep jongeren.

Zakkenroller

ASSEN - Een 40 jarige vrouw uit Assen is zaterdagmiddag bij het winkelen in het centrum van Assen het slachtoffer geworden van een zakkenroller. De vrouw had net geld gepind toen ze in een warenhuis aan het Koopmansplein, in een taal die ze niet verstond, werd aangesproken door een vrouw. Toen ze even later iets wilde afrekenen was haar portemonnee weg en was haar stoffen tas opengescheurd.

Computers gestolen

RODEN - Bij een bedrijfspand aan het Oosteinde in Roden zijn zaterdagavond 10 computers gestolen. Men is in het pand gekomen nadat de ruit van een zijdeur was ingegooid met een stoeptegel. De technische recherche van de politie stelt een sporenonderzoek in.

Condoomautomaat gestolen

ASSEN - Onbekenden hebben vrijdagnacht een condoomautomaat gestolen van de gevel van een winkel aan de Nobellaan in Assen. Om de automaat van de muur te wrikken moet volgens de politie grof geweld zijn gebruikt.

Schoonloo doelwit autokrakers

SCHOONLOO - In Schoonloo zijn zaterdagnacht zeker 8 autobezitters de dupe geworden van inbraak in hun auto. In twee gevallen bleef het bij een poging. De autos stonden geparkeerd aan de Ringstraat (4x), de Splittingstraat (2x) en een de Stobbe en de Oude Molenstraat. Van de meeste autos is het portier aan de bestuurderskant opengebogen. Het ging de dader(s) om de radio cd speler en een enkele radardetector.

Bromfietser gewond

RODEN - Een 18 jarige bromfietser uit Midwolde is zaterdagnacht met vermoedelijk een gebroken pols en inwendig letsel overgebracht naar het AZ in Groningen nadat hij op de JP Santeeweg in Roden met volle snelheid tegen een hek reed. Volgens de jongen zou hij afgeleid zijn omdat hij iets in zijn oog zou hebben gekregen. Volgens de politie heeft dit ongeval weer eens bewezen dat het dragen van een helm hoofdzaak is. Het zou voor de jongen aanmerkelijk slechter zijn afgelopen als hij zijn helm niet had gedragen.

Drie mensen gewond bij aanrijding

TAARLO - Bij een verkeersongeval op de kruising Kanaalweg / Oude Molenseweg in Taarlo zijn zaterdagavond drie mensen gewond geraakt. Een 55 jarige automobilist uit Gasteren kreeg op de kruising geen voorrang van de een van links komende auto, bestuurd door een 21 jarige man uit Rolde. De drie gewonden zijn met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis in Assen.

Motorrijder onderuit

LANGELO - Een 30 jarige motorrijder uit Emmen is zaterdagmiddag met armletsel overgebracht naar het ziekenhuis nadat hij op de Hoofdweg in Langeloo met zijn motor tegen een vangrail was gebotst. Het ongeval gebeurde toen de motorrijder bij een inhaalmanoeuvre in de problemen kwam en moest uitwijken om een aanrijding met een tegemoetkomende auto te voorkomen.

Even een CD wisselen

HOLLANDSCHEVELD - Een 45 jarige automobiliste uit Hardenberg kwam er zelf zonder al teveel kleerscheuren vanaf maar haar auto raakte zwaar beschadigd toen ze zondagmorgen op de Riegshoogtendijk in Hollandscheveld tijdens het wisselen van een cd naast de weg raakte. Ze verloor de controle over haar auto belandde via een boom in de sloot. In het kader van "Botsen = Blazen" scoorde ze en passant ook nog even 0,6 promille. Het kost haar 190 euro.