Politie Zeeland


W-1920-2003 10-JONGETJE OVERLEDEN NA MOTORCROSS ONGEVAL

Aanvulling persbericht Ongeval op motorcrossterrein

Het kind wat zaterdagmiddag rond 15.00 uur ernstig gewond raakte betreft een 10-jarig jongetje uit de gemeente Veere.
Het jongetje reed op een crossmotor waar hij vermoedelijk de macht over verloor en met behoorlijke snelheid onder een stilstaande (boeren)aanhanger reed.
Daar de traumahelikopter te lang op zich zou wachten is het jongetje per ambulance onder politiebegeleiding naar het ziekenhuis is Vlissingen gebracht. Daar werd hij geopereerd waarna hij vervolgens per klaarstaande traumahelikopter overgebracht zou worden naar Rotterdam. De traumahelikopter had motorpech en kon hierdoor niet vliegen, waardoor het jongetje per ambulance onder politiebegeleiding naar het Dijkzigt ziekenhuis werd gebracht.
Daar is hij 's avonds aan zijn verwondingen overleden.

Z-1921-2003 VERBLINDT DOOR DE ZON

Een 21-jarige automobilist uit Zelzate (B) is zaterdag rond 18.30 uur op de Westdam te Sas van Gent met zijn voertuig tegen een lantaarnpaal gereden.
De man haalde een andere auto in en werd verblind door de zon, hierdoor reed hij tegen de stoep en vervolgens tegen een al daar staande lantaarnpaal.
De voorzijde van zijn auto raakte zwaar beschadigd, zelf bleef hij ongedeerd.

W-1922-2003 DIEFSTAL CD-ROM

In een winkel in het winkelcentrum aan de Vrijlandstraat te Middelburg is zaterdag omstreeks 15.35 uur een 40-jarige Middelburger aangehouden wegens winkeldiefstal.
De man had een cd-rom ter waarde van E 9.95 achtergehouden, bij het verlaten van de winkel gingen de alarmpoortjes af. Hij werd aangehouden en overgedragen aan de politie.
Op het bureau werd de winkeldief voorgeleid en kreeg hij een transactie van E 110 aangeboden.

W-1923-2003 AANHOUDING

Een 41-jarige man uit Vlissingen is zaterdag rond 15.15 uur op het Bellamypark in zijn woonplaats aangehouden wegens openbare dronkenschap.
Er was melding gemaakt dat de man voor overlast zorgde in een pand aan de Slijkstraat, hier werd hij verwijderd. Even later werd hij op het Bellamypark gezien waar hij een blikje bier nuttigde. Hij werd vervolgens aangehouden terzake openbare dronkenschap en voor het opgeven van een valse naam. Na enkele uren cel (voor ontnuchtering) werd hij met 2 boetes op zak weer in vrijheid gesteld.

Politie Zeeland