Politie Gelderland-Zuid


+ Korpsstaf


Datum Zondag 23 maart 2003

Van / afdeling Communicatie
Regionaal Persbericht

District Stad Nijmegen

Gestolen auto's

Vrijdag is vanaf de Agricolaplaats een grijze Volkswagen Golf met kenteken XV-05-VY gestolen. Aangifte werd gedaan door een 23-jarige inwoner van Langenboom.
Een 20-jarige Nijmegenaar deed aangifte van diefstal van een grijze Toyota Starlet met kenteken LY-57-NK. Deze is vrijdag gestolen vanaf de Ohmstraat.
Door een 37-jarige Nijmegenaar is aangifte gedaan van diefstal van zijn blauwe Rover 618 met kenteken SJ-VF-30. De auto is vrijdagmiddag weggenomen vanaf de Waterstraat.
Vanaf de Barneveldse Beekstraat is zaterdagmorgen een witte Nissan Sunny met kenteken TL-37-HX gestolen. Een 39-jarige Nijmegenaar deed daarvan aangifte.


Man aangehouden voor belediging en bespuwen buschauffeur

Een 18-jarige Nijmegenaar stapte vrijdagmiddag op de Prins Hendrikstraat de bus in en begon te betalen met munten van 1 en 2 cent. Toen de buschauffeur, een 39-jarige Nijmegenaar, daar iets van zei werd hij door de 18-jarige in het gezicht gespuwd. De verdachte werd daarop door de buschauffeur aangehouden en overgedragen aan de politie. De man krijgt een proces-verbaal.


Motor gestolen

Vanaf de Molenweg is vrijdagmiddag een rode Honda CWA600F met kenteken MY-47-SH gestolen. Aangifte deed een 20-jarige man uit Wijchen.


Controle illegale taxi's

In samenwerking met de Inspectie Verkeer en Waterstaat, afdeling personenvervoer (voorheen Rijksverkeersinspectie) heeft de Nijmeegse politie in de nacht van zaterdag op zondag een controle op illegale taxi's, zogenaamde 'snorders' gehouden. Er werden vier personen aangehouden wegens overtreding van de Wet Personenvervoer. Het betreft allen Nijmegenaren van 20, 22, 26 en 27 jaar oud. Alle overtreders kregen een transactievoorstel van 1500 Euro aangeboden.


Man aangehouden voor bedreiging

Zondagmorgen is in een woning in de wijk Gildekamp een 20-jarige Nijmegenaar aangehouden. Hij had zaterdagmiddag een 17-jarige Nijmegenaar met een pistool bedreigd. Dit gebeurde eveneens in de wijk Gildekamp. De ruzie ging over een relatie met gezamenlijke vriendin.


Man aangehouden voor diefstal

Op zaterdagmiddag werd gemeld dat een man op een terrein aan de Floraweg bezig was lood te stelen. Toen politiemensen ter plaatse kwamen zagen zij een man op de daken van woningen aan de Distelstraat flappen lood naar beneden gooien. Hoewel de man er vandoor ging kon hij even later toch worden aangehouden. Het betreft een 33-jarige Nijmegenaar. Hij werd overgebracht naar het politiebureau.


Man aangehouden voor openbare schennis

Zaterdagavond zag een bewoonster van een woning aan de Van Broeckhuysenstraat een onbekende man voor haar woning staan. De man had geen broek aan. Na aanwijzingen door een getuige kon de politie de man even later aanhouden op de St. Canisiussingel. Hij werd naar het politiebureau gebracht en kreeg een proces-verbaal.


Alcoholcontrole

In de nacht van zaterdag op zondag is op de Graafseweg, de Energieweg en op de Tunnelweg een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 182 bestuurders blazen. Vijf bestuurders hadden te veel gedronken. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 770 ug/l


Mishandeling

In de nacht van zaterdag op zondag kregen een viertal jongens op de hoek van de St.Annastraat met de Groenestraat ruzie met een onbekende. Eén van de vier, een 20-jarige Nijmegenaar, werd door de onbekende, die een arm in het gips had, in het gezicht geslagen en geschopt. Daarna ging de onbekende er vandoor. De verdachte, die door zijn gipsarm, gemakkelijk herkend kon worden werd korte tijd later op de Rijksweg in Malden aangehouden door politiemensen van het team Heumen. Het betreft een 18-jarige inwoner van Malden. Het slachtoffer werd opgenomen in het Radboud met ernstig letsel aan een oogkas.
District Tweestromenland


Druten - mannen aangehouden

Een 20-jarige Drutenaar werd op vrijdagmiddag in de bus gecontroleerd op het bezit van een geldig vervoersbewijs. Dit bleek hij niet te hebben. Aan de controleurs gaf hij bovendien een vals naam op. Hij werd aangehouden. Op het busstation aan de Scharenburg probeerde de man zich aan zijn aanhouding te onttrekken, daarbij geholpen door zijn 18-jarige broer. Door een korte achtervolging te voet konden beide door de inmiddels gearriveerde politie worden vastgehouden. Daarbij werden de politiemensen door beide verdachten op luide toon beledigd.. Beiden zijn overgebracht naar het politiebureau. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.


Weurt - auto tegen boom

De 21-jarige Beuningse bestuurster van een personenauto was vrijdagmiddag op de Nieuwe Pieckelaan in Weurt onder het rijden bezig met haar mobiele telefoon. Zij had daardoor haar auto niet onder controle. Zij raakte met de wielen van haar auto in de berm. Door de stuurcorrectie draaide de auto enkele malen om z'n as en kwam tegen een boom tot stilstand. De bestuurster en haar passagier, een 20-jarige vrouw uit Beuningen, liepen bij het ongeval nekletsel op.


Wijchen - alcoholcontrole

In het kader van het project 'blik op veilig' is vrijdagmiddag en -avond een alcoholcontrole gehouden op de Schoenaker, de A326, de Zuiderdreef en de Kerkedreef in Wijchen. Er werden 947 blaastesten afgenomen. Er werden geen dronken bestuurders aangetroffen. Wel kregen 20 bestuurders een bekeuring voor het niet dragen van de autogordel.


Wijchen - overval

Vrijdagavond werd een videotheek aan de Herenstraat overvallen. Een ongeveer 16-jarige man kwam rond 20.30 uur de videotheek binnen en eiste geld. Daarbij hield hij een hand onder zijn t-shirt alsof hij daar een wapen had. Door de medewerker van de videotheek werd hem een hoeveelheid bankbiljetten overhandigd. De overvaller rende daarop weg in de richting van de Spoorstraat. De dader heeft een blanke huidskleur en een normaal postuur. Hij was gekleed in een Ajax-shirt in de kleuren rood/wit. Op zijn hoofd had hij een lichtkleurige baseballpet.


Beuningen - aanrijding met letsel

Een 23-jarige inwoner van Balgoij reed zaterdagmiddag met zijn auto over de Elsenpas, komende uit de richting van Nijmegen. Op de kruising met de Wilhelminalaan verleende hij geen voorrang aan de bestuurder van een bestelauto, een 70-jarige Wijchenaar. Na de aanrijding ging de 23-jarige er lopend vandoor maar kon kort daarna worden aangehouden. Hij bleek diverse kneuzingen te hebben en werd naar het ziekhuis gebracht. Daar werd hem een bloedproef afgenomen omdat de man onder invloed van alcohol leek te verkeren.Wijchen - woninginbraken

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de 14e straat Kronenland. De achterdeur was opengebroken. Uit de woning werd een ski-jack weggenomen. De 43-jarige bewoner deed aangifte.
De 56-jarige bewoonster van een woning aan de Oosterweg deed aangifte van inbraak. Aan de zijkant van de woning werd een ruit ingegooid. De woning werd doorzocht. De bewoonster mist geld en sieraden.


District De Waarden


Rijswijk (Gld.) - woninginbraak

Vrijdag is ingebroken in een woning aan de Heuvel in Rijswijk (Gld.). Een buitendeur was open gebroken. Uit de woning werd een kluis weggenomen. De kluis bevatte geld en sierraden. Aangifte werd gedaan door de 33-jarige bewoner.


Culemborg - insluiping

Vrijdagmiddag vond een diefstal plaats uit een woning aan de Betsy Perkweg in Culemborg. Onbekend is hoe men de woning is binnen gekomen. Uit de woning verdwenen geld en enkele sieraden. De 69-jarige bewoner deed aangifte. Een buurtbewoonster heeft rond 12.00 uur enkele jongelui de woning zien verlaten.


Gellicum - drie gewonden bij aanrijding

Vrijdagmiddag vond op de Lingedijk in Gellicum een frontale aanrijding plaats tussen twee personenauto's. Een 53-jarige inwoner van Tricht kwam met zijn auto frontaal in botsing met de auto van een 19-jarige man uit Hellouw. De afdeling verkeersongevallenanalyse van de politie stelt een onderzoek in naar de toedracht. De 53-jarige werd overgebracht naar het ziekhuis in Gorinchem. De 19-jarige werd naar het UMC in Utrecht gebracht. Een 22-jarige man uit Hank, die bij de 19-jarige in de auto zat is naar het ziekhuis in Gorinchem gebracht. Alle gewonden liepen hoofdletsel op omdat ze tijdens de aanrijding geen gordel droegen.


Geldermalsen - insluiping in woning

Vrijdag werd een diefstal gepleegd uit een woning aan de Kerkstraat in Geldermalsen. Men kon de woning vermoedelijk binnen komen doordat de voordeur niet op het nachtslot zat. Uit de woning werden geld en een mobile telefoon weggenomen. De 36-jarige bewoonster deed aangifte.


Tiel - vier verdachten van woninginbraak aangehouden

Vrijdagmiddag meldde een juwelier uit Tiel dat een jongeman die middag bij hem een aantal sieraden te koop had aangeboden. Omdat de juwelier het niet vertrouwde nam hij de sieraden niet aan maar belde de gegevens van de jongeman door aan de politie. Die wist de jongen, een 13-jarige Tielenaar te traceren in het centrum van Tiel. Op verzoek ging de jongen, samen met zijn 15-jarige vriend mee naar het politiebureau. Terwijl hij daar over het gebeurde werd gehoord meldde een buurtbewoner dat hij had gezien da de jongen een fluwelen sieradenzakje over een schutting had gegooid. Kort daarna kwam de melding dat was ingebroken in een woning aan de Hertog Reinaldlaan in Tiel. De 54-jarige bewoonster miste een fluwelen zakje met sieraden. De beide jongens werden daarop aangehouden als verdacht van deze woninginbraak. Op basis van hun verklaringen konden later nog twee Tielenaren van 13 en 20 jaar worden aangehouden Zij worden verdacht van inbraak en/of heling. Alle vier de verdachten zijn in verzekering gesteld.


Hedel - schutter aangehouden

Een 31-jarige man uit Ammerzoden kwam vrijdagavond bij zijn 29-jarige ex-echtgenote aan de Burg. Verdegaallaan aan de deur. Zij liet hem echter niet binnen. De man werd daarop zo kwaad dat hij met een vuurwapen op de voordeur van de vrouw schoot. De vrouw belde daarop de politie. Na overleg met de officier van justitie kon de man later op de avond in zijn woning in Ammerzoden worden aangehouden. Hierbij werd een arrestatieteam ingezet. Het vuurwapen is nog niet aangetroffen. De man is in verzekering gesteld.


Ravenswaaij - aanrijding met letsel

Zaterdagmiddag wilde een 77-jarige inwoner van Rhenen met zijn auto vanaf de Ravenswaaijsesteeg de N320 oversteken. Hij verleende geen voorrang aan een 37-jarige vrouw uit Buren die met haar auto over de N320 reed. Beide bestuurders, als mede een passagier van de 77-jarige, een 69-jarige vrouw uit Rhenen, werden naar het ziekenhuis Rivierenland gebracht.


Beusichem - vechtpartij

In de nacht van zaterdag op zondag ontstond een vechtpartij in een horecagelegenheid aan de Zoetzandselaan in Beusichem. Nadat alle bezoekers waren verwijderd stonden zo'n 150 jongeren op straat. Een 21-jarige inwoner van Beusichem werd aangehouden omdat hij iemand een vuistslag in het gezicht gaf. Een politieman die de 21-jarige aanhield werd daarop door een groep van ongeveer zeven jongeren belaagd terwijl zij probeerden de aangehouden verdachte te ontzetten. De politieman liep daarbij lichte verwondingen op. Een 16-jarige inwoner van Tiel werd aangehouden omdat hij weigerde zich te verwijderen. De politie is op zoek naar de jongeren die de politieman hebben geslagen.


Culemborg - woninginbraak

Zaterdagavond is ingebroken in een woning aan de Eemweg in Culemborg. De achterdeur was opengebroken. Uit de woning werden geld, een mobiele telefoon en videoapparatuur gestolen. De 36-jarige bewoner deed aangifte.


Culemborg / Kerk-Avezaath - alcoholcontrole

In de nacht van zaterdag op zondag is een alcoholcontrole gehouden op de N320 in Culemborg en de N834 in Kerk-Avezaath. In totaal werden 689 bestuurders gecontroleerd. Zes bestuurders bleken te veel gedronken te hebben. Van één bestuurder werd het rijbewijs ingevorderd. Hij blies 625 ug/l.


Geldermalsen - ramkraak

In de nacht van zaterdag op zondag hebben onbekenden met een vrachtauto twee roldeuren van een bedrijf aan de Poppenbouwing geramd. Daardoor ontstond grote schade aan de gevel. Het is nog niet bekend of er uit het bedrijf iets is gestolen. De vrachtauto bleek kort daarvoor in Geldermalsen te zijn gestolen. De politie stelt een onderzoek in.


Dodewaard - aanrijding met letsel

Een 55-jarige inwoner van Opheusden kwam zaterdagavond met zijn auto vanaf de afrit van de A15 bij Dodewaard en reed zonder goed op te letten de Dodewaardsestraat op. Daar werd hij aangereden door een 28-jarige automobilist uit Opheusden. De 28-jarige en een 24-jarige vrouw uit Elst (Utr.) die bij hem in de auto zat moesten per ambulance naar het Rivierenland ziekenhuis worden gebracht.


Tiel - flatbrand

Zaterdagavond ontstond brand in een flatwoning op de derde verdieping aan de Avezaathstraat in Tiel. Omdat niet bekend was of er nog mensen in het pand waren heeft de brandweer de voordeur geforceerd. Gelukkig bleek er niemand aanwezig te zijn. De omliggende flatwoningen werden uit voorzorg ontruimd. De brandweer had de brand snel onder controle. De technische recherche stelt een onderzoek in naar de oorzaak.


Zaltbommel - woninginbraken

In de nacht van zaterdag op zondag is ingebroken in drie woningen in Zaltbommel. In alle gevallen kwam men binnen door via de brievenbus de voordeur open de 'hengelen'. Dit kan simpel voorkomen worden door de voordeur op het nachtslot te doen.
De 22-jarige bewoonster van een woning aan de Eksterstraat mist een portemonnee en een zwarte leren jas.
De 57-jarige bewoner van een woning aan de Waluwestraat raakte een pen en een grote hoeveelheid spaarzegels kwijt.
Uit de woning van een 67-jarige man aan de Weth. Mooringstraat werd een portemonnee weggenomen.
Postbus 9109
6500 HL Nijmegen
Telefoon (024) 327 60 05
Fax (024) 327 63 39 ---- --