Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Tilburg (23/3)

Tilburg, weekend 22 en 23 maart

Verlaten plaats ongeval
TILBURG : Een 38-jarige man woonachtig te Tilburg is door de politie aangehouden. Dit gebeurde op vrijdagavond 21 maart 2003 omstreeks 20.15 uur. Op de kruising Lage Witsiebaan/Vlierlaan reed de verdachte met zijn auto tegen een verkeerspaal op de vluchtheuvel. Volgens getuigen was de man nog uitgestapt en heeft hij samen met zijn mede-passagier de schade bekeken. Daarna ging hij er vandoor. Door de medewerking van de oplettende burgers kon de bestuurder worden opgespoord. De politie vond zijn auto een uur later terug op de Kruizemuntweg. De man is aangehouden en zijn rijbewijs is ingenomen. De verdachte verklaarde dat hij zich weinig kon herinneren van de aanrijding. Rond middernacht is hij weer in vrijheid gesteld. De politie maakte proces-verbaal tegen hem op.

Openstaande geldboetes
TILBURG : Op de hoek Keldermansstraat met de kruising Ringbaan West spraken agenten een man aan, die zat te wachten in een personenauto. Bij het controleren van zijn personalia bleek dat hij nog een drietal geldboetes moest betalen. Hierop is de man aangehouden en ingesloten. Dit vond plaats op zaterdagochtend 22 maart rond 06.17 uur. Het gaat om een 44-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats aangehouden.

Gepakt voor winkeldiefstal

TILBURG : Een 17-jarige vrouw zonder vaste woon- of verblijfplaats werd aangehouden door personeel van een parfumeriezaak aan de Heuvel. Dit gebeurde op 21 maart om 15.52 nadat gezien was dat zij verpakkingen in haar tas had gestopt. De verdachte werd daarna aan de politie overgedragen. Het bleek dat de vrouw 12 verpakkingen eau de toilette had gestolen met een totaal waarde van 514,80. De vrouw was in het gezelschap van nog twee andere vrouwen. Deze twee andere vrouwen zagen kans om er vandoor te gaan. De vrouw is aangehouden en overgebracht naar het politiebureau aan de Ringbaan West, alwaar zij werd ingesloten.

Schennispleger op heterdaad gepakt

TILBURG : Een 23 -jarige man werd op het Tilburgse station opgepakt. Op vrijdag, 21 maart 2003 omstreeks 19.36 uur kregen politiemensen opdracht om naar het centraal station te gaan. In de wachtruimte van perron 1 was een man zichzelf aan het bevredigen. De man is aangehouden en overgedragen aan de spoorwegpolitie. De man heeft overigens geen vaste woon- of verblijfplaats in Nederland.

Bekeuring voor verboden wapenbezit

OISTERWIJK : Een 26 jarige man woonachtig te Poppel is aangehouden voor het in het bezit hebben van een gasdrukwapen. De man had het wapen voorhanden op het moment dat hij op een terrasje zat in gezelschap van drie andere mensen. Na de arrestatie controleerde de politie ook zijn auto. Daarin werden verschillende soorten patronen en een slagersmes gevonden. De man heeft een proces-verbaal gekregen. Dit voorval vond plaats op vrijdagmiddag 21 maart omstreeks 16.40 uur op de Gemullehoekweg in Oisterwijk.

Arrestatie auto-inbreker

TILBURG : Een 44-jarige man, woonachtig te Tilburg aangehouden voor diefstal uit auto. Dit gebeurde op de Alleenhouderstraat op 22 maart 2003 rond 15.00 uur. Een getuige zag dat een man bezig was een autoradio uit een auto te stelen. Door alert ingrijpen van deze getuige kon de man worden aangehouden. Hij is daarna overgebracht naar het politiebureau aan de Ringbaan West en ingesloten. De politie onderzoekt of de verdachte mogelijk ook bij ander (auto-) inbraken betrokken is geweest.

Automobiliste maakt brokken onder invloed van alcohol

HILVARENBEEK : Een 36 jarige vrouw, woonachtig te Tilburg is aangehouden omdat zij onder invloed van alcohol een aanrijding veroorzaakte. De vrouw had op zaterdag, 22 maart 2003 op de openbare weg Slibbroek te Hilvarenbeek een personenauto bestuurd en hiermee een haag en een boom omver gereden. De boom was op een geparkeerde auto gevallen. Het alcoholpromillage is onbekend. De verdachte vertelde dat ze drie glazen witte wijn had gedronken, voordat ze achter het stuur stapte.

Agressieve tasjesrover ingerekend

TILBURG : Een 22-jarige man, woonachtig te Tilburg is aangehouden voor tasjesroof en mishandeling. Een politieagent fietste, nadat zijn dienst erop zat, over de Spoorlaan naar huis. Dit was op zaterdag 22 maart 2003 rond 18.50 uur. Vlakbij bij de bushalte nabij de ABN/AMRO bank zag hij een vrouw staan. De vrouw werd plotseling van achteren benaderd door een verdachte man. De verdachte rukte de tas uit haar handen en sleurde daarbij de vrouw over straat. Hij vluchtte weg richting het station, met de politieagent op zijn hielen. De politieagent belde ondertussen de meldkamer met de mededeling dat hij een tasjesrover achtervolgde. De verdachte zag dat en werd agressief tegen de agent. Hij sloeg daarbij de agent enkele keren zijn gezicht. Met behulp van een oplettende en behulpzame passant kon de dader naar de grond gewerkt worden. Collega`s van de politieagent waren inmiddels ter plaatse gekomen en rekenden de verdachte in.

Vrouwelijke inbreker gepakt

GOIRLE : Een 28-jarige vrouw, woonachtig te Goirle is op heterdaad betrapt bij een inbraak in een woning. Dit gebeurde op zaterdagavond 22 maart 2003. De inbraak werd gemeld vanuit de Dintel te Goirle. Aan de hand van aanwijzingen van een getuige volgde de politie de vluchtroute. Door een diensthond in te zetten slaagde de politie erin om de verdachte kunnen opsporen. Ze had zich verstopt in struiken in een voortuin in de Acacialaan te Goirle. Verdachte klaagde over pijn in haar linkerbeen omdat zij van het dak van een woning was gevallen. De buit, bestaande uit sieraden, vond de politie terug in haar kleding. Ook in de buideltas die de verdachte bij zich had zaten gestolen sieraden. De sieraden zijn inmiddels teruggegeven aan de rechtmatige eigenaar. De verdachte is ingesloten. Het politie onderzoekt zet zich voort.

Dronken bromfietser komt ten val

TILBURG : In de Oerlesestraat in Tilburg vond op 23 maart omstreeks 01.20 uur een eenzijdig verkeersongeval. Een 37-jarige man woonachtig te Tilburg is daarbij gearresteerd. Door een getuige was gezien dat de verdachte ten val kwam op de rijbaan, nadat hij eerst een verkeerspaal had aangereden. De verdachte bestuurde een bromfiets en verkeerde onder invloed van alcohol. Aangezien de verdachte gewond was is hij direct naar het ziekenhuis gebracht. Daar is later een bloedproef van hem afgenomen. Het alcoholpromillage in het bloed moet in een laboratorium vastgesteld worden. Vandaar dat het exacte promillage op dit moment niet bekend is.

Bron: Jeroen Steenmeijer