Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Oosterhout (23/3)

Oosterhout, weekend 22 & 23 maart 2003

Rijden onder invloed
WERKENDAM : Op de Dijkgraaf den Dekkerweg in Werkendam betrapte de politie een 42-jarige inwoner van Waalwijk op het rijden onder invloed van alcoholhoudende drank. Dit gebeurde op vrijdagavond 21 maart 2003, omstreeks 23.30 uur. De man was niet in staat om een ademanalyse af te leggen en onderging daarom een bloedproef. Het exacte alcoholpromillage is op dit moment nog niet bekend. De verdachte is al diverse keren eerder met politie en justitie in aanraking geweest vanwege het rijden onder invloed.

Tasjesroof
WERKENDAM: Een 31-jarige inwoonster van Werkendam werd op vrijdagavond 21 maart rond 21.00 uur slachtoffer van een tasjesroof. De tas werd uit haar fietsstuurmand geroofd door jeugdige personen. Deze personen fietsten haar achterop over de Sigmondstraat. Doordat het slachtoffer hard begon te roepen, schrokken de jeugdige daders en gooiden haar tas in een tuin. Volgens het slachtoffer gaat het om twee jonge knullen van circa 12 tot 14 jaar oud. De ene droeg een donkergroen petje op zijn blond krullend haar. De andere was iets kleiner en had ook blond haar. Hij ging gekleed in een zwarte jas. Vorige week vond een soortgelijk feit plaats.

Automobilist rijdt voortuin in

GENDEREN : Zaterdag 22 maart omstreeks 10.00 uur vond op de Provincialeweg Zuid te Genderen, ter hoogte van de Meerstraat een verkeersongeval plaats. Een 27-jarige bestuurder uit Eethen merkte te laat op dat een auto linksaf wilde slaan, de Meerstraat op. Het is overigens niet toegestaan om vanuit deze richting de Meerstraat in te rijden. De geschrokken automobilist week uit en raakte met zijn voertuig van weg en kwam in een tuin vervolgens in een tuin terecht. Er ontstond alleen behoorlijke materiele schade. De politie is nog op zoek naar de oorspronkelijke veroorzaker van dit ongeval, degene die de Meerstraat in draaide. Hij verliet de plaats van het ongeval zonder zijn identiteit bekend te maken.

Auto in brand gestoken
KAATSHEUVEL : Op 23 maart 2003 omstreeks 00.30 uur is er opnieuw een auto in brand gestoken in Kaatsheuvel. Dit maal ging het om een personenauto in de Meierijlaan. Door de brandweer werd de auto geblust. De politie heeft de zaak in onderzoek.

Onder invloed achter het stuur

KAATSHEUVEL : Een 21-jarige inwoner uit Tilburg is aangehouden in verband met rijden onder invloed. De man onderging een ademanalyse in het politiebureau, hetgeen een uitslag van 355 ug/l. opleverde. De man kreeg een dagvaarding uitgereikt. De politie betrapte de man op zaterdag 22 maart 2003 om 05.00 uur op de Bevrijdingsweg in Kaatsheuvel. Een 19-jarige inwoner uit Dongen is ook gearresteerd in verband met rijden onder invloed. De verdachte weigerde alle medewerking aan een ademanalyse. Om die reden is zijn rijbewijs ingevorderd. Weigeraars worden doorgaans zwaar gestraft door Justitie, omdat men van mening is dat het weigeren van een ademanalyse, qua strafmaat beslist niet lonend mag zijn. De verdachte kreeg een dagvaarding voor de terechtzitting. In de nacht van 22/23 maart 2003 nam de politie in Kaatsheuvel van circa 125 automobilisten een blaastests af. De controle concentreerde zich op de Marktstraat, Europalaan en de van Haestrechtstraat.

Arrestatie vanwege bezit verdovende middelen

DONGEN : De politie van Dongen werd op 22 maart 2003 omstreeks 21.15 uur gestuurd naar een horecagelegenheid aan de Gasthuisstraat. De aanwezige beveiligingsmedewerkers hadden een 18 jarige jongeman aangehouden. De reden was het bezit van drugs. Bij controle zijn twee xtc-pillen, een zakje wiet en een zakje coke in zijn kleding gevonden. De jongeman, afkomstig uit Dongen, is na verhoor weer in vrijheid gesteld. Uiteraard zijn de verdovende middelen in beslag genomen.

Diefstal uit bedrijf
RIJEN : Zaterdagmorgen 22 maart omstreeks 05.00 uur vond een inbraak plaats in een pand aan de Irenestraat te Rijen. Door de daders was het wc-raampje uit de sponning gehaald. Vermoedelijk is men hierdoor naar binnen geklommen. Het is op dit moment nog niet bekend waaruit de buit bestaat.

Buurt verlost van kraaiende haan

RIJEN : Buurtbewoners van de Marijkestraat hadden al geruime tijd last van een luidruchtige haan, die `s-nachts de bewoners uit hun slaap hield. De haan leefde in de omgeving van de Marijkestraat in vrijheid, nadat vermoedelijk een oud-bewoner hem daar had achtergelaten. Vier politieagenten waren toch te veel voor de haan. De politie slaagde er namelijk in om de haan te vangen en onder te brengen in de kippenren van een boerderij. De bewoners van de Marijkestraat kunnen hun slaap weer inhalen.

Verkeerscontrole in Rijen

RIJEN : Op vrijdag 22 maart hield de politie van 09.30 - 15.45 uur een verkeerscontrole, die zich met name richtte op het gebruik van de autogordel en kinderbeveiligings-middelen. Hierbij werden ongeveer 200 voertuigen gecontroleerd. 31 Bestuurders kregen een bekeuring vanwege het niet dragen van de autogordel. Een automobilist is geverbaliseerd voor het mobiel telefoneren zonder gebruik te maken van een handsfreeset. Verder kreeg een bestuurder een bon voor het gebruik van een onjuiste kentekenplaat. Tussen 20.00 en 21.45 uur nog een gordel controle gehouden en hierbij 5 bestuurders bekeurd.

Winkeldief betrapt
RIJEN : Een 24-jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats is opgepakt op verdenking van winkeldiefstal bij een supermarkt te Rijen. Hij stal shampoo en ontharingscrème. De verdachte is een "vaste klant" van de politie. Hij is na verhoor met een dagvaarding heengezonden.

Baldadige jeugd opgepakt

DRIMMELEN : Op vrijdagavond 21 maart pakte de politie zeven jongeren in de leeftijd van 15 - 17 jaar op. Ze komen allemaal uit Made en Drimmelen en werden betrapt op het plegen van vandalisme en baldadigheid. Dat gebeurde bij de school aan `t Fort te Drimmelen. Men had een ladder weggenomen om op het dak van de school te komen. De groep had zowel op het schoolplein als op het dak een troep gemaakt. De jongeren zijn allemaal verhoord door de politie.

Scooter aangereden door automobilist

GEERTRUIDENBERG : Ter hoogte van de kruising Centraleweg - Oude Stadsweg vond een aanrijding plaats tussen een 34 jarige automobilist uit Geertruidenberg en een 16 jarige inwoner van Geertruidenberg, die op een scooter reed. Vermoedelijke verleende de automobilist geen voorrang aan scooterrijder. De scooter is met zijn voorzijde tegen de rechterzijde van de personenauto gebotst. Beide personen die op de scooter zaten, belandden op de grond. De passagiere van de scooter had een schaafwond aan haar kin en is voor onderzoek naar het ziekhuis geweest. Scooter total loss. De automobilist bleek ook niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs. Het ongeval gebeurde op vrijdagavond 21 maart rond 19.45 uur.

Verkeerscontrole in Waalwijk

WAALWIJK : Op vrijdag 21 maart 2003 hield de politie een verkeerscontrole op de kruising Middenbrabantweg / Rijksweg A59 en de Taxandriaweg-West te Waalwijk. Er werden 28 bestuurders geverbaliseerd voor het rijden door rood licht, 3 bestuurders voor het rijden met een verlopen APK en 3 personen voor het rijden in een onverzekerde auto.

Bromfietscontrole
WAALWIJK : Op vrijdagavond 21 maart 2003 werd er een bromfietscontrole gehouden in het centrum van Waalwijk. Twee bestuurders kregen een proces-verbaal voor het onnodig geluid veroorzaken, twee bestuurders voor een te groot vermogen van hun bromfiets, één bestuurder voor een gladde band en één voor het niet dragen van een helm.

Politie pakt overlast prostitutie aan

WASPIK : Op vrijdagavond 21 maart 2003 werd er op de parkeerplaats "Vaerland" langs de A-59 een caravan inbeslag genomen. Vanuit deze caravan werd vermoedelijk prostitutie bedreven. Twee personen die in de caravan aanwezig waren, zijn daarbij aangehouden. Na verhoor werden deze personen heengezonden. Het gaat om een 28-jarige vrouw en een 32-jarige man, beiden afkomstig uit Sliedrecht. Proces-verbaal zal worden opgemaakt.

Rijden onder invloed
WAALWIJK : Een 57-jarige inwoner uit Tilburg is aangehouden in verband met het rijden onder invloed van alcoholische drank. De man werd gecontroleerd op de Midden-Brabantweg, op 23 maart om 02.30 uur. De uitslag van de ademanalyse bedroeg 705 ug/l. De man kreeg een rijverbod voor de duur van 8 uur en zijn rijbewijs werd ingenomen. De man is heengezonden met een dagvaarding.

Brand in bovenwoning
WAALWIJK : Op zaterdagmiddag 22 maart 2003 omstreeks 16.40 uur ontstond er brand in een woning aan de Humperdinckstraat in Waalwijk. Het ging om een binnenbrand op een bovenwoning. De brandweer bluste de brand. De exacte schade is op dit moment nog onbekend. Nadien is vastgesteld dat de brand is ontstaan in de meterkast in de keuken van de woning. Vermoedelijk is er sprake geweest van kortsluiting. De naastgelegen woning liepen rook- en roetschade op. De verzekerings-maatschappij stuurde direct een expert om de gevolgschade zoveel mogelijk te beperken.

Verkeerscontroles in Oosterhout

OOSTERHOUT : De politie hield het afgelopen weekend (22/23 maart) diverse verkeerscontroles in Oosterhout. Een bestuurder van een bromfiets kreeg een bon omdat hij reed door het voetgangersgebied in het centrum van Oosterhout.. Er werden vier bekeuringen uitgedeeld vanwege het foutief parkeren op de Keiweg te Oosterhout Zaterdagmiddag controleerde de politie op aanhangwagens op de Kanaalstraat te Oosterhout. Er werden ongeveer 10 aanhangwagen gecontroleerd. 5 automobilisten kregen een bekeuring omdat zij in overtreding waren. Bij een alcohol controle werden 74 bestuurders gecontroleerd. Hierbij zijn geen overtredingen geconstateerd.

Scherpe reukzin leidt naar wiet

OOSTERHOUT : Afgelopen zaterdagavond 22 maart 2003 werd de politie er op attent gemaakt dat er in de omgeving van de Thorbeckestraat te Oosterhout een scherpe wietlucht hing. Toen de politie ter plaats kwam en de geur achterna ging, kwam zij uit bij een woning. Daar troffen zij 2 mannen, de 39 jarige bewoner en een 58 jarige inwoner van Breda. Zij hadden een doos aan met daarin een behoorlijke hoeveelheid henneptoppen. Het ging totaal om totaal 1110 gram wiet. Beide mannen werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De verdachte (de 39-jarige Oosterhouter) kreeg een bekeuring van 300,- voor het bezit van verdovende middelen. De andere man (de 58-jarige Bredanaar) bleek niets met de zaak te maken te hebben.

Bron: Jeroen Steenmeijer