Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

De brandweer van Vaassen moest vanmorgen omstreeks 11.45 uur uitrukken toen een veld met hoog gras achter een woning aan de Stationsweg in Emst in brand stond. De bewoner was vermoedelijk as van zijn sigaar verloren, waardoor het droge gras vlam vatte. Samen met zijn echtgenote trachtte hij met emmers water het vuur, dat richting hun woning oprukte te bestrijden. Dit ging zo snel, dat de brandweer uitkomst bood en het vuur snel onder controle had.


---

Een 48-jarige amazone uit Epe is vanmorgen omstreeks 11.55 uur op de Jaglustweg in haar woonplaats gewond geraakt. Zij was met haar echtgenoot en vrienden aan het paardrijden en bij het nemen van een natuurlijke hindernis verloor ze de controle over haar paard en kwam ten val. Ze is met pijnlijke ribben per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


---
Een 16-jarige jongeman is gewond geraakt toen hij omstreeks 12.50 uur bij een benzinestation aan de Elspeterweg in zijn woonplaats onderuit ging. Hij slipte door gelekte olie en schoof over de grond. Hij sloeg tegen en ijzeren hekje, maar gelukkig zorgde zijn helm dat het letsel beperkt bleef. Uiteindelijk liep hij diverse schaafwonden, een gekneusd sleutelbeen en kapotte kleren op. Ambulancepersoneel verleende eerste hulp.

Einde extra berichten.. Anton de Ronde 055 0 5482050