Regiopolitie Noord- en Oost Gelderland

Vandalen hebben vannacht aan de Koninginnelaan enkele bosjes en een conifeer in brand gestoken. Twee benadeelden maakten hiervan melding. Een 3 meter hoge conifeer ging in rook op, maar een andere 6 meter hoge conifeer vatte ook vlam. Gelukkig doofde het vuur om onbekende reden anders had het naar de woning kunnen overslaan. Kennelijk houdt men geen rekening met zulke gevaarlijke praktijken.


---

Bij een transportbedrijf aan de Westbroekstraat in Gaanderen zijn vannacht de dekzeilen van een dertigtal vrachtwagens en aanhangers kapot gesneden. De daders hadden het op de inhoud voorzien en maandag kan men pas zeggen wat er allemaal ontvreemd is. Om op het terrein te komen had men een slot van het hek geforceerd.


---

Een goed bedoelde actie door een 25-jarige motorrijder uit Etten om een passerende amazone op een paard niet te laten schrikken heeft hem een gekneusde schouder opgeleverd. De man zag de amazone naderen en ging links van de weg rijden en ging in de bocht vervolgens onderuit. Hij kwam in de berm terecht en is met een kneuzing aan z'n schouder per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.


---

Slechts een hoofdwondje en vier behoorlijk geschrokken jongelui is het resultaat van een aanrijding die omstreeks 15.30 uur op de Hofstraat in Aalten plaats vond. De jongelui reden op twee brommers en plotseling zag de voorste (18 jaar) een vriend op de fiets naderen. Hij stopte en kwam dwars op de rijbaan te staan. Zijn maatje die achter hem reed had dit niet in de gaten en botste er boven op. De vier jongelui vlogen door de lucht en kwamen op de weg terecht, waarbij de 16-jarige jongeman die de stilstaande brommer niet had gezien een hoofdwond opliep. Hij is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. De bromfietsen zijn naar het politiebureau gebracht voor een technisch onderzoek.

Einde berichten.

Anton de Ronde, 055 - 5482050