Politie Midden- en West Brabant

Man neergestoken in winkelcentrum Oosterhout

Oosterhout, 23 maart 2003

OOSTERHOUT : Op zondag 23 maart 2003 omstreeks 15.45 is een man neergestoken in winkelcentrum Arendshof te Oosterhout. Het slachtoffer is een 22-jarige inwoner van Oosterhout. De man liep met zijn vriendin te wandelen in het winkelcentrum van Oosterhout. Het was een zogenaamde koopzondag en de winkels waren geopend voor publiek. Tijdens het winkelen ontmoette het stel een man. De vrouw kent deze man vanuit haar werksituatie. Er ontstond een woordenwisseling, waarop een handgemeen volgde. Met ging daarna uit een.

Enkele minuten later kwam men elkaar weer tegen. Dat was vlakbij de ingang van winkelcentrum, nabij het Arendsplein. De dader was nu in gezelschap van een aantal andere personen. Er ontstond opnieuw ruzie, waarbij de nog onbekende dader een mes trok. De verdachte stak het slachtoffer een aantal keren met het mes. Hij raakte het slachtoffer onder andere in de borststreek . Het slachtoffer is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd naar het Amphiaziekenhuis in Breda (locatie Molengracht). Zijn situatie is zorgwekkend en hij wordt inmiddels geopereerd.

De politie verwacht aanwijzingen te hebben die kunnen leiden tot de identiteit van de dader. Rechercheurs zijn momenteel druk met het onderzoek bezig. Vanwege de koopzondag en de goede weersomstandigheden waren er veel mensen in het winkelcentrum aanwezig op het moment van het incident en de afhandeling daarvan.

Bron: Jeroen Steenmeijer