Ingezonden persbericht


P.a. Foto Gefo Erensteinerstr 1, 6463 XM Kerkrade 045-5451380 mail: info@informatique.nl , Website: www.rally2000.nl

foto's vrij van rechten verkrijgbaar 4 foto's 74 DPI en 1 podium foto 300 DPI

PERSBERICHT 2 -2003
Informatique-equipes V. den Berg/Struijs en Leemans/v.Overdijk eerste en tweede in Zuiderzee rallysprint.

Twee van de drie ingezette wagens van het Informatique Rallyteam uit Berkel en Rodenrijs behaalden vrijdagavond een podiumplaats binnen Nederlands Rallysprint kampioenschap. Van den Berg (Rijswijk) en Etiënne Struijs (Berkel en Roderijs) in de VW Golf IV Kitcar, finishten met 17 seconden voorsprong op Leemans (Hank) en Remco van Overdijk (Waalwijk) in de Mitsubishi Lancer Evo 6. Tim Struijs (Bergschenhoek) en Bert Busch (Berkel en Rodenrijs) waren minder fortuinlijk. Zij behaalden de finish van deze sprint jammer genoeg niet. Met tijden op de lijst, die een plaats binnen de top 5 waard leken, gingen zij op de 3e klassementsproef tegen een betonblok en moesten hun Mitsubishi Lancer Evo 6 met een afgebroken wiel en flinke schade aan de ophanging en het stuurhuis op de trailer huiswaarts sturen.
De klassementsproeven voor de rallysprint in de omgeving van Emmeloord weken in meerdere opzichten af van de gebruikelijke proeven. Ten eerste werden zij in het donker verreden en verder was één van de twee geen specifieke industrieterreinproef maar een polderproef in de omgeving van Kampen, waarvan vooral de Emmeloordse proef ondanks de snijdende koude wind toch door heel wat enthousiaste rallyfans bezocht werd. Theo van den Berg:"Ik verloor zeker 5 seconden op de proef Nagelerweg doordat ik moest starten terwijl de langzame deelnemers van het internationale veld nog op de baan waren. Jammer dat de proeven afgebakend werden door betonblokken, die maken een foutje meteen onherroepelijk, dus kijk je wel uit om met risico in te halen". Ook Leemans startte tussen de Micra's en Volvo's en verloor kostbare tijd hetgeen bij geen van beide teams de uiteindelijke uitslag beïnvloedde. Wel moest Leemans een protest aantekenen tegen een ten onrecht toegekende normtijd. Na verbetering was de beker voor de tweede plaats toch voor hen. Tim Struijs en Bert Busch waren na hun crash met een van de vierkante betonblokken slecht te spreken over deze nieuwe afbakeningen van de proef. "Je weet niet wat de wagen gaat doen als je zo'n blok raakt. Levensgevaarlijk! Kijk maar naar de jongens van het HTS team. Hun auto ging aan de rol, die van ons ook bijna, dan heb je een enorme bult schade en mag je hopen dat er geen publiek staat. Er gaat van mij dit weekeind nog een brief richting organisatie over die blokken." Reageerde Bert, zondag nog steeds verbaasd over de inzet van die gevaarlijke struikelbokken.
Het bezoekersaantal op de het bedrijventerrein Nagelerweg in Emmeloord was als vanouds gigantisch. Dit jaar waren de weergoden de organisatie, deelnemers en het publiek goedgezind; geen regenbuien zoals wij ons die van vorige jaren herinneren, maar droog weer en zaterdag tijdens de rally zelfs een lekker warm voorjaarszonnetje.
Van de 44 gestarte sprinters haalden 35 equipes na 4 klassementproeven de finish.

Uitslag 2e rallysprint 2003:
1
Berg Theo vd Struijs Etienne VW Golf IV Kitcar A7 0u26.36
2
Leemans Ronald Overdijk Remco v Mitsubishi Lancer Ev A8 0u26.53
3
Pasman Abel Strooper Ruud Mitsubishi Lancer Ev N4 0u28.42
4
Vael Dave Vael Jean-Pierre VW Golf III GTi A7 0u28.50
5
Eldik Mark v Groenewoud Michel Subaru Impreza WRX A8 0u29.18

Van den Berg staat met 150 punten aan de leiding van het rallysprint kampioenschap gevolgd door Leemans met 147 punten. Het volgend evenement voor het sprintkampioenschap is de rally in het Zeeuwse Hulst 26 april.