Regiopolitie Noord- en Oost GelderlandPolitie regio Noord- en Oost-Gelderland
District Achterhoek

23 maart 2003

PERSBERICHT

Vernieling Mariabeeld / kapelletje

Lievelde - In de nacht van zaterdag 22 op zondag 23 maart werd een Mariakapelletje ernstig vernield. Het is al voor de derde keer in de afgelopen jaren dat deze kapel vernield werd.

De Mariakapel staat op de kruising Nieuwendijk - Voshuttendijk in Lievelde, gemeente Lichtenvoorde. Met grof geweld werd een toegangsdraaihek uit de grond gerukt. Vermoedelijk werd hiermee de hardglazen ruit vernield. Deze ruit was naar aanleiding van een eerdere vernieling voor het Mariabeeld geplaatst. Nadat de ruit vernield was hebben de daders het Mariabeeld van de sokkel gehaald en stuk geslagen. Wrang genoeg werd vervolgens het afgeslagen hoofd van het Mariabeeld weer op de sokkel teruggeplaatst.

De aangever, die namens de Bonifatiusparochie uit Lichtenvoorde aangifte deed, was zeer ontdaan door de vernieling. De politie kreeg veel telefonische meldingen van de vernieling. De politie roept eventuele getuigen op zich te melden. Dat beroep doet de politie ook op mensen die op andere wijze informatie kunnen verschaffen over deze vernieling.

Einde persbericht
Brandt Keegstra
055 - 5486054

NB: Via e-mail verkrijgbaar zijn twee foto's die door de politie gemaakt zijn. U mag deze naar eigen inzicht bij een eventueel bericht plaatsen.