Gemeente Zoetermeer

Vogelexcursie in Rokkeveen

De afgelopen jaren hebben natuurorganisaties in samenwerking met natuur- en milieueducatie van de gemeente Zoetermeer in verschillende wijken natuurexcursies georganiseerd. Dit jaar is de wijk Rokkeveen aan de beurt. Net als elk jaar vindt als eerste een vogelexcursie plaats door de Vogelwerkgroep Zoetermeer.

De excursie vindt plaats op zondag 23 maart om 9.00 uur. Een later tijdstip is niet zo gunstig omdat met name de zangvogels zich dan stil houden. s Ochtends wil er nog wel een deuntje gefloten worden en wordt er wel enige activiteit aan de dag gelegd.
De excursie start bij stadsboerderij De Balijhoeve aan het Kurkhout en richt zich deze keer niet alleen op de zangvogels zoals de merel, winterkoning, roodborst, tjiftjaf, vink en heggenmus om er maar eens een paar te noemen. Ook op de watervogels wordt deze keer speciaal gelet, zoals het waterhoentje, de meerkoet, fuut en verschillende eendensoorten.

De begeleiders van de Vogelwerkgroep Zoetermeer zullen uiteraard tekst en uitleg geven en op allerlei zaken die met de vogelwereld te maken hebben, wijzen.
Als het zonnetje zich laat zien wordt het vast een leuke en leerzame ochtend.
Kortom een mooie kans om er achter te komen dat ook in de stad volop natuur te bewonderen valt.

Voor meer informatie kunt u bellen (079) 346 9534

Laatste wijziging: 17-03-2003