Gemeente Zoetermeer

Rondleiding in de natuurtuin Westerpark, zondag 23 maart a.s.

Op zondag 23 maart start om 13.00 uur in de natuurtuin de eerste begeleide wandeling van dit seizoen.
Tot en met oktober kunt u steeds op de vierde zondag van de maand meelopen. De wandeling begint bij 't Westpunt in het Westerpark. Dit jaar wordt extra veel aandacht besteed aan de natuurtuin vanwege het 25 jarige bestaan van de tuin. Op zondag 18 mei wordt dit groots gevierd.
Zo vroeg in het voorjaar staat in de tuin al een en ander in bloei zoals de katjes van diverse struiken en bomen. Maar ook de eerste wilde planten zoals sleutelbloem, groot en klein hoefblad, speenkruid, madeliefje, paardebloem, klokjes en misschien ook al de dotterbloem. Veel van deze voorjaarsbloemen zijn wit of geel van kleur zodat ze gemakkelijk door de vroege insecten te vinden zijn. De gemeente heeft gedurende de wintermaanden gewoon doorgewerkt in de natuurtuin. De sloten zijn uitgebaggerd, de bomen en struiken zijn gesnoeid, riet en wilg zijn gesneden. Kortom de tuin is klaargemaakt voor een nieuw seizoen.

Deelname
U bent van harte welkom om mee te lopen. De deelname aan de wandeling is gratis. Honden mogen helaas niet mee. Ook bij slecht weer gaat de rondleiding door, kaplaarzen en waterdicht kleding worden dan aanbevolen.
Voor groepen en andere belangstellenden is er een mogelijkheid op andere dagen een rondleiding aan te vragen. Voor informatie kan men terecht op telefoon (079) 341 6896 of 321 1593.

Laatste wijziging: 17-03-2003