Ingezonden persbericht

Afdeling Communicatie
Hilversum, 18-03-2003

Televisie
KUNST... OMDAT HET MOET!!
Uitzending zondag 23 maart
Nederland 2 - 23.30 uur


Schilder sam drukker bij kunst... omdat het moet!!

Op zondag 23 maart a.s. begint het zevende seizoen van het culturele TROS-programma KUNST... OMDAT HET MOET!! Dit jaar wordt het programma uitgezonden op Nederland 2. In deze eerste aflevering is een portret te zien van de Nederlandse kunstschilder Sam Drukker, geboren in Goes in 1957.

De schilderijen van Drukker maken indruk door hun treffende intimiteit. Uit ogenschijnlijk nonchalante vegen en streken ontstaan indringende portretten. Drukker: "Ik zoek het contrast tussen het allermooiste en het allerlelijkste om zowel het een als het ander optimaal uit te laten komen. Ik schilder zowel de paarlen als de zwijnen".

Drie jaar lang werd Drukker met de camera gevolgd: werkend in zijn ateliers in Amsterdam en Barcelona, lesgevend op een academie en de Spaanse straten afstruinend naar bruikbare materialen.

De documentaire 'Sam Drukker: Het allermooiste en het allerlelijkste' verschaft op fascinerende wijze inzicht in het leven van een kunstenaar voor wie alleen zijn werk telt en zal voor veel kijkers een verrassende kennismaking zijn met een groot talent.