PERSBERICHT

Zondag 23 maart is er in het Prinsentheater een feestelijke avond rond Max Niematz ter gelegenheid van zijn nieuwe roman Tweemaal Flip & een borsalino. Deze roman gaat over een vriendschap tussen drie jongens die opgroeien in het benauwde Brabant van de jaren vijftig. Een van de jongens zweert eeuwige trouw, een eed die hem rond zijn twintigste duur komt te staan.

Max Niematz, de in Oudeschans woonachtige auteur, publiceerde tot nu toe drie dichtbundels. Ook schreef hij de verhalenbundel Twee vreemden in een bootje (1995) en de romans Eilandvrees (1998) en Op de leegte (1999). In mei 2000 ontving hij het Belcampo-stipendium van de provincie Groningen. Hiervoor schreef hij de novelle De Kromzichter Fokveedagen.

Op deze Niematz-avond is er een gemêleerd programma met een interview van de schrijver door journalist Luuk Verpaalen en optredens van ondermeer: Tsead Bruinja, Daniël Dee, Wouter Godijn, Ronald Ohlsen, Tonnus Oosterhoff, De Dichters uit Epibreren en De Poëziefabriek (Sieger M. Geertsma & Kasper Peters). Ook wordt de korte film Silencio (camera Maasja Ooms) van Paulien Dresscher vertoond. De film gaat over het leven van twee gokkers: Arnoldo, een bejaarde poëet en levensgenieter, en Marielos, een alleenstaande vrouw met moeder, dochter en kleinkinderen.

Presentatie Luuk Verpaalen. De entree is gratis.

datum: zondag 23 maart
aanvang: 20.15 uur
locatie: Prinsentheater, Noorderbuitensingel 11 te Groningen.