Korps: Friesland, plaats: Fryslân 24-03-2003
Politieberichten van 23/3 13.00 uur t/m 24/3 07.00 uur

Akkrum: rijden zonder rijbewijs
Zondag omstreeks 11.50 uur werd op de Griene Eker de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. De auto werd bestuurd door een 38-jarige inwoner Van Akkrum. Bij controle bleek dat zijn rijbewijs ongeldig was verklaard. Tegen de man zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Mirns: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 13.30 uur vond een eenzijdig ongeval plaats op de T-kruidsing Breelenswei en de Wieldyk. Een 39-jarige inwoner van Leeuwarden en bestuurder van een motor met achterop een 33-jarige inwoonster van Leeuwarden reden over de Breelenswei en wilde bij de kruising links afslaan. Ten gevolge van een laagje grind op het kruisingsvlak raakte de motor in een slip en kwamen beide personen ten val. Beiden raakte gewond en zijn per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in Sneek. Letsel onbekend.

Zwaagwesteinde: inbraak sportcomplex
Zaterdag tussen 01.15 02.30 uur werd er ingebroken in een sportcomplex aan de Bovenweg. Door het openbreken van een keukenraam kon men in het complex komen. Weggenomen is een kluisje met wat geld. Hoeveelheid niet bekend. Aangifte hiervan werd gedaan door een 43-jarige inwoner van Emmeloord.

Twijzelerheide: aanrijding met letsel
Zondag omstreeks 15.45 uur vond een aanrijding plaats tussen een motor en een bromfiets. De motor werd bestuurd door een 31-jarige inwoner van Burgum en de bromfiets door een 16-jarige inwoner van Zwaagwesteinde. De motorrijder reed over het Wildpaed-west en verleende aan de voor hem van rechts komende bromfiets geen voorrang. De 16-jarige brak hierbij zijn linkerbovenbeen op 3 plaatsen en de knie van zijn rechterbeen. Hij is per ambulance overgebracht naar de Sionsberg te Dokkum. Tevens droeg de bromfiets geen helm en bleek de bromfiets niet te zijn verzekerd.

Donkerbroek: inbraak woning
Zondag tussen 09.30 15.30 uur werd er ingebroken in een woning aan de Herenweg. Door het openbreken van een uitzetraam aan de achterzijde van de woning kon men binnen komen. De gehele woning werd doorzocht. Weggenomen werd een computer met een TFT-scherm. Aangifte hiervan werd gedaan door een 38-jarige inwoner van Donkerbroek.

Zwaagwesteinde: rijden zonder rijbewijs en auto niet verzekerd Zondag omstreeks 21.41 uur werd op de Verlengde Stationsstraat de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bleek een 21-=jarige inwoner van Ferwert te zijn. Bij controle bleek de bestuurder niet in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs en bleek dat de auto niet verzekerd was.. De auto werd in beslag genomen en tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Heerenveen: vernieler aangehouden
Zondag omstreeks 23.38 uur werd melding gemaakt dat een aantal jongelui op de Munt aan het vernielen waren. De politie zag een drietal knapen waarvan er een enkele geparkeerde fietsen op de straat liet vallen en met kracht een deuk trapte in een aldaar geparkeerde personenauto. Hierop werd de knaap, een 27-jarige inwoner van Heerenveen aangehouden en overgebracht naar het bureau. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Joure: rijden onder onvloed
Maandag omstreeks 00.19 uur werd op het Jonkersbosje de bestuurder van een personenauto gecontroleerd. Bleek een 27-jarige inwoner van Joure te zijn. Op bureau blies hij 535 ug/l, goed voor een rijverbod van 5 uur. Afgehandeld via Kort-Om.

Sint Nicolaasga: rijden onder invloed
Maandag omstreeks 01.52 uur werd een bestuurder van een busje op de A6 gecontroleerd. De bestuurder, een 27-jarige inwoner van Joure reed slingerend over de A6. Op bureau blies hij 960- ug/l, goed voor een rijverbod van 12 uur. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd. Bij hem in het busje zat een man. Even later reed het busje weg en werd even later aangehouden. De bijrijder bestuurder nu het busje. Bleek een 36-jarige inwoner van Amsterdam te zijn. Hij bleek geen rijbewijs te hebben. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt terzake rijden zonder rijbewijs.. Het busje werd bij het bureau gestald.

Triemen: rijden onder invloed
Zondag omstreeks 01.45 uur reed een bestuurder van een personenauto weg bij een café aan de Triemsterloane. DE auto reed met grote snelheid weg. En reed op een gegeven moment 145 km per uur. Op de Dolle reed de auto een erf op. Daar werd de bestuurder gecontroleerd. Er werd 3-maal een blaastest gehouden, welke mislukte. Hij werd vervolgens aangehouden en verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Uiteindelijk is de bestuurder, een 33-jarige inwoner van Triemen, overgebracht naar het bureau waar hij een blaastest weigerde. Na vordering weigerde hij weer. Rijbewijs van de verdachte is in beslag genomen. Tegen de verdachte zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Drachten: brandstichting
Maandag omstreeks 03.41 uur werd melding gemaakt van een autobrand op de Emma. Op de oprit naast een woning stond de voorzijde van een auto in grand. Brandweer heeft de brand geblust. Voor de auto werd een handdoek gevonden welke rook naar een vluchtige, brandbare stof. De handdoek werd veilig gesteld en een onderzoek zal worden ingesteld. Eigenaar van de auto is een 23-jarige inwoner van Drachten.

Drachten: uitslaande brand
Zondag omstreeks 19.01 uur werd melding gemaakt van een uitslaande brand in een woning boven een automaterialenzaak aan de Lange West. Hoe de brand ontstaan is, is niet bekend. Een onderzoek zal worden ingesteld. Brandweer heeft de woning geblust. De woning moet als verloren worden beschouwd. Er deden zich geen persoonlijke ongelukken voor.

Bureau Communicatie tel: (058) 880 8272