Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-03-2003 Persberichten district Rijn & Venen, 09.10 uur

Rijbewijs ingenomen

ABCOUDE- In de nacht van zondag op maandag is er een man aangehouden voor rijden onder invloed. Agenten zagen de man rijden met stadslichten aan op De Weert. De 30-jarige automobilist uit Abcoude werd omstreeks 23.50 uur staande gehouden en gevraagd om te blazen.

De man werd gecontroleerd en onderzoek wees uit dat hij alcohol had gedronken. De man werd aangehouden en voor een ademanalyse overgebracht naar het bureau. Hier bleek dat de man 645 ug/l in zijn lichaam had. Zijn rijbewijs is ingenomen.

Verkeerscontroles

WOERDEN- Zondagmiddag controleerde de politie op snelheid en gordels op de Wulverhorstbaan. Tussen 14.00 en 16.00 uur heeft deze controle plaats gevonden. Er werden 597 autos gecontroleerd op snelheid. Hiervan waren er 259 in overtreding. De hoogst gemeten snelheid was 100 km/u waar 50 km/u is toegestaan.17 Bestuurders hebben een bekeuring ontvangen voor het niet dragen van een gordel.

Kopje onder

OUDEWATER- Zondagavond is een man gewond geraakt nadat hij met zijn fiets in de sloot terecht was gekomen. Omstreeks 19.45 uur reed de man met zijn echtgenoot over de Waardsedijk. De 70-jarige uit Oudewater fietste aan de linkerzijde van zijn 68-jarige vrouw, eveneens uit Oudewater.

De man maakte opeens een vreemde slinger, waardoor hij de berm afreed en in de sloot duikelde. Hierbij schampte de man met zijn hoofd de beschoeiing en ging kopje onder. De man werd voor nader onderzoek overgebracht naar het Antoniusziekenhuis in Nieuwegein. Hier constateerde men licht nekletsel.

Aanrijding motor met auto

OUDEWATER- Zondagmiddag vond een aanrijding plaats waarbij 2 mensen gewond raakte. Omstreeks 14.30 uur vond deze plaats tussen een auto en een motor op de Vierbergenweg. Een auto met daarin een 53-jarige bestuurder en een 49-jarige inzittende, beide uit Heiloo, reed over de Vierbergenweg in de richting van Papekop. Achter deze auto reed een motor met daarop twee 24-jarige mannen uit Poortugal en Capelle a/d IJssel.

Bij de lijnbaan twijfelde de bestuurder om af te slaan, maar reed toch rechtdoor. Ten hoogte van de benzinepomp wilde de auto naar links afslaan. De motorrijder schrok hier van en heeft beide remmen ingeknepen, met als gevolg dat de motor onderuitging. De motor is door gegleden en tegen de auto aangekomen. De bestuurder van de motor klaagde over pijn in zijn schouder, zijn bijrijder had pijn aan zijn benen. Beide zijn voor onderzoek overgebracht naar Hofpoort.