Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-03-2003
Persberichten district Utrecht stad, 09.30 uur

Man gewond na steekpartij

UTRECHT- Op zondagavond werd een man met een mes gestoken. Omstreeks 22.00 uur kreeg de politie de melding dat een man was neergestoken op de Jan Pieterzoon Coenstraat. De politie ging ter plaatse en trof op straat een 25-jarige man uit Vianen aan. De man had een steekwond in zijn arm, been en buik. Hierdoor raakte de man gewond en werd vervoerd naar het ziekenhuis. Het is tot op heden nog onbekend wie de dader is van deze steekpartij. De politie verzoekt eventuele getuigen contact op te nemen met de politie van Marco Polo via het nummer 0900-8844.

Man met wapen aangehouden

UTRECHT- Op zondagavond werd een man met een vuurwapen aangehouden op T Goylaan. De politie kreeg omstreeks 22.55 uur de melding dat een man met een vuurwapen op straat zou lopen. Ter plaatse gekomen zagen agenten de desbetreffende man niet meer op straat staan. Na een korte zoektocht kwam een man de bosjes uit. Hij had echter geen wapen in zijn bezit. Aangezien de man voldeed aan het opgegeven signalement werd hij aangehouden en voor verhoor overgebracht naar het politiebureau. Een politiehond werd ingezet om het wapen op te sporen en in de bosjes werd het wapen aangetroffen.

Kledingdieven aangehouden

UTRECHT- Op zaterdagavond werden een man en een vrouw aangehouden nadat ze waarschijnlijk een grote hoeveelheid kleding hadden gestolen.

Omstreeks 15.15 uur kreeg de politie de melding van een getuige dat hij al meerdere keren twee personen voorbij had zien lopen met tassen vol kleding. Met deze tassen verdwenen ze in de parkeergarage en kwam weer met lege tassen terug. De politie ging poolshoogte nemen en trof op dat moment een 35-jarige man uit Eindhoven en een 24-jarige vrouw uit Geldrop aan. In de auto lag een grote hoeveelheid kleding en zogenaamde geprepareerde tassen (tassen die voorkomen dat het winkelalarm afgaat).

De agenten hadden het sterkte vermoeden dat de kleding, 170 stuks in totaal met een waarde van 8400 euro, was gestolen en het duo werd aangehouden en ingesloten voor verhoor.

Alcoholcontrole

UTRECHT- Op de Amsterdamsestraatweg en op de Burgemeester Norbruislaan werd van 19.30 tot 22.00 uur een alcoholcontrole gehouden. In totaal moesten 87 automobilisten blazen. Twee hiervan hadden teveel gedronken en de hoogst gemeten waarde bedroeg 440 ug/l.