Korps: Utrecht, plaats: Utrecht 24-03-2003 Persberichten district Eemland zuid, 09.45 uur

Snorfietser gewond

HOOGLAND - Op zondag 23 maart raakte een snorfietser gewond bij een ongeval.

Rond 22.00 uur reed een 54-jarige man uit Hoogland met zijn snorfiets over de Bunschoterstraat in de richting van Hoogland. Naast hem reed zijn vrouw op de fiets. Nabij de brug over de Eem kwam de Hooglander ten val en liep daarbij een snee bij zijn neus op. Hij werd voor behandeling per ambulance naar het Lichtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Fietser valt

AMERSFOORT Op zondag 23 maart raakte een fietser gewond bij een valpartij.

Rond 20.10 uur trof de politie na een melding een Amersfoortse man (leeftijd onbekend) op de Ringweg Koppel op de grond aan. Hij was met zijn fiets ten val gekomen, vermoedelijk doordat hij teveel aan Bachus had geofferd. De Amersfoorter werd met een hoofdwond per ambulance naar het Lichhtenbergziekenhuis in Amersfoort gebracht.

Brandstichtertjes

LEUSDEN Op zondag 23 maart liep het spelen met een aansteker enigszins uit de hand.

Rond 13.45 uur waren een 13- en een 14-jarige jongen, beiden uit Leusden, met een aansteker aan het spelen op een grasveld aan de Lisidunalaan. Tot hun schrik vloog daarbij het weitje in de brand. Personeel van het Verpleeghuis Lisiduna ondernam direct actie en wist de brand met een brandblusser gedeeltelijk te blussen en de brandweer maakte de klus af. Een stuk van ongeveer 10 bij 10 meter brandde af. De geschrokken jongens zullen de kosten voor de brandblusser aan het Verpleeghuis vergoeden. Hun ouders zijn in kennis gesteld.

Verkeerstwist

AMERSFOORT Op zondag 23 maart werd een automobilist mishandeld door een andere automobilist.

Rond 17.00 uur reed een 29-jarige man uit Hoogland over de Hogeweg. Toen een automobilist voor hem niet direct optrok toen het verkeerslicht op groen sprong, toeterde de Hooglander. Op de Rondweg-Oost stopte de Hooglander voor het rode verkeerslicht en de andere automobilist deed hetzelfde. De ander stapte uit, liep naar de Hooglander toe en er ontstond een woordenwisseling. Vervolgens werd de 29-jarige Hooglander door de ander in het gezicht geslagen. Daarna liep de verdachte naar zijn auto en reed weg. Het slachtoffer noteerde het kenteken van zijn auto. De Hooglander klaagde over pijn bij zijn slaap als gevolg van de klap. Hij deed aangifte van mishandeling.

Aan de hand van het kenteken wordt door de politie een nader onderzoek ingesteld.