Week van het Bezoek College praat met en luistert naar Zwollenaren


Datum uitgave: 04-02-2003

Onderwerp: burgerzaken

'Wij willen ons oor te luisteren leggen. Wij willen weten wat er leeft in Zwolle.'
Dat zei burgemeester H.J. Meijer tijdens zijn nieuwjaarstoespraak begin dit jaar.
Van 24 t/m 28 maart 2003 vindt daarom in Zwolle de Week van het Bezoek plaats.
Met dit initiatief wil het college meer werk maken van het contact met de inwoners.
Het college vindt het belangrijk te weten wat er leeft bij de burgers, wat hun mening is over projecten, ontwikkelingen of andere zaken in de wijk, in Zwolle. Daarover willen burgemeester en wethouders graag in gesprek met de inwoners van Zwolle. Voor de Week van het Bezoek hebben de collegeleden hun agenda's van 's ochtends tot
's avonds vrijgemaakt.

De inwoners worden 5 februari geïnformeerd over de Week van het Bezoek door een advertentie in de Peperbus, waarin ze worden uitgenodigd het college uit te nodigen voor een bezoek en een goed gesprek.

In de Week van het Bezoek trekt het college erop uit om bezoeken te brengen aan burgers, instellingen, ondernemingen, scholen enz. in Zwolle. Die week wil het college in contact komen met jongeren en volwassenen, luisteren naar wat er leeft, praten over hun ideeën, zorgen, wensen. In de wijk, op school, in de gezondheidszorg, bedrijven,
het vrijwilligerswerk, de sport, het verenigingsleven, zorgcentra, kerkgenootschappen
enz.

Doelstelling van het college is met zoveel mogelijk verschillende mensen in gesprek te komen over uiteenlopende onderwerpen. Zodat het college een zo breed mogelijk beeld krijgt van wat er leeft bij de inwoners van Zwolle en daar in haar beleid rekening mee kan houden. Het is dus niet de bedoeling dat er klachten ingediend kunnen worden over zaken als scheve stoeptegels etc., want voor dat soort zaken kan men terecht bij de Wijkservicepunten. Ook gaat het college in de Week van het Bezoek in principe niet op bezoek bij organisaties of belangengroepen waarmee men al regulier overleg heeft.

Het college heeft een werkgroep ingesteld die de Week van het Bezoek organiseert en coördineert. Het gaat niet alleen om een goede voorbereiding en een goed verloop van de Week van het Bezoek zelf. Heel belangrijk is de nazorg, het verwerken van de ideeën, meningen, afspraken en het terugkoppelen daarvan aan de inwoners waar het college op bezoek is geweest.

De Week van het Bezoek krijgt een logisch vervolg met het Bezoek van de Week, waarin het college elke week een bezoek brengt aan inwoners, instellingen, bedrijven enz.

Inwoners die het college willen uitnodigen voor een bezoek en een gesprek, kunnen hun uitnodiging vóór 26 februari sturen naar:

Gemeente Zwolle
Week van het Bezoek
T.a.v. mw. J.L. Hamming, Stadhuis
Antwoordnummer 119
8000 VB Zwolle

of per e-mail naar:
jl.hamming-pijl@zwolle.nl

Voor informatie over de Week van het Bezoek kan men bellen naar (038) 498 22 09.

Bron: Communicatie
Datum van 04-02-2003 tot 26-02-2003