Gemeente Soest

Werken aan wegen (week 13: 24 t/m 28 maart 2003)
Voor de komende periode zijn de volgende wegwerkzaamheden gepland:

Dalweg
Vanaf 24 maart 2003 wordt aan de Dalweg, tussen de rotonde voor het raadhuis en de spoorlijn, asfaltwerk uitgevoerd. Het wegvak is tot en met 28 maart afgesloten voor autoverkeer. Bij de Beukenlaan en de Steenhoffstraat worden omleidingsroutes aangegeven.

Spoorwegovergang Den Blieklaan-Foekenlaan
In verband met het verbeteren van de beveiliging, zal de spoorwegovergang Den Blieklaan-Foekenlaan op 24 maart vanaf 8.00 uur tot en met 26 maart 16.00 uur 2003, afgesloten zijn voor autoverkeer. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van halve spoorbomen en het verbreden van de rijbaan ter plaatse.

Spoorwegovergang Berkenlaantje (nabij de Dolderseweg) In verband met het verbeteren van de beveiliging, zal de spoorwegovergang Berkenlaantje (nabij de Dolderseweg) op 27 maart 2003 vanaf 8.00 uur tot en met 16.00 uur, afgesloten zijn voor autoverkeer. De werkzaamheden bestaan uit het aanbrengen van halve spoorbomen en het verbreden van de rijbaan ter plaatse.

Heuvelweg
Maandag 10 maart is gestart met het vervangen van het hoofdriool en bijbehorende werken. Men is begonnen bij de Noorderweg. Behoudens slechte weersomstandigheden zullen de werkzaamheden ca. 6 weken in beslag nemen. Gedurende die tijd wordt de Heuvelweg afgesloten voor al het verkeer. De aard van de werkzaamheden kan enige overlast veroorzaken.

---

Eerste Soester schooltriatlon in voorbereiding

Triatlon Vereniging de Schieter te Soest organiseert op woensdagavond 18 juni 2003, in samenwerking met de gemeente Soest en het zwembad 'Spleasure Centrum' aan de Dalweg te Soest, een schooltriatlon. Deze recreatieve wedstrijd vindt plaats onder de auspiciën van de Nederlandse Triatlon Bond en staat open voor de scholieren uit de groepen 7 en 8 van alle basisscholen uit Soest en Soesterberg. In totaal zullen er zo'n 1000 scholieren benaderd worden voor deze wedstrijd, die vanuit de gemeente Soest door de sportcoördinator als breedtesport evenement wordt gestimuleerd. Verder zullen ook de (sport)leraren uitgedaagd worden om de eer van hun school te verdedigen.

De wedstrijd bestaat uit 150 meter zwemmen in zwembad 'Spleasure Centrum' te Soest, gevolgd door 6,1 km fietsen over 'De Eng' (met 'gewone' fietsen) eindigend bij het gemeentehuis van Soest en 1,37 km lopen achter het gemeentehuis van Soest. De finish zal zijn op het Raadhuisplein.
Er worden individuele klassementen opgemaakt en er is een scholenklassement, met prijzen voor de 3 snelste scholen. Hierbij zullen de tijden van eerste drie leerlingen van elke school, plus de tijd van de snelste sportleraar van die school, samengevoegd worden tot een totaaltijd. Er zal een wisselbeker zijn voor de snelste school.
De scholen worden binnenkort benaderd met informatie en inschrijfformulieren.Voor meer informatie kunt u contact opnemen met:

Ed van Renswouw - secretaris TV de Schieter - telefoon (035) 601 82 47 Ronald Vergouwen - voorzitter TV de Schieter - telefoon (0346) 35 37 75
Rachel Wouters - sportcoördinator gemeente Soest - telefoon (035) 609 35 40

---

Berichten n.a.v. B&W-besluiten d.d. 11 maart 2003

Speciaal concert voor kinderen in openluchttheater Cabrio Openluchttheater Cabrio heeft een subsidie van EUR 1.550,- gekregen om een concert voor kinderen te kunnen programmeren. Het betreft een speciaal concert voor kinderen die niet alleen luisteren naar muziek, maar ook zelf actief bezig zijn met muziek. Het concert wordt gehouden op 14 september a.s.

Subsidie Bentinckfonds
Omdat 2003 het jaar van de gehandicapten is, heeft de gemeente besloten een eenmalige subsidie van EUR 500 toe te kennen aan het Bentinckfonds ten behoeve van een zitvolleybalclinic op 16 maart 2003 in het Spleasure Centrum.

Instelling gebod verplichte rijrichting Koningsweg In het kader van de revitalisering van het bedrijventerrein Soestdijk wordt gestart met het aanpassen van de aansluiting van de parallelweg op de Koningsweg. De rechtsafstrook die vanaf de parallelweg tot de Belvedèreweg loopt wordt opgeheven zodat het verkeer direct op de hoofdrijbaan van de Koningsweg moet invoegen. Hierdoor kan geen snelheid meer gemaakt worden op de rechtsafstrook. Dit voorkomt gevaarlijke invoegsituaties.
Bovendien is het niet toegestaan om vanaf de Koningsweg en de Nieuwegracht de parallelweg in te rijden. Hiervoor wordt op de Koningsweg en Nieuwegracht een verbod tot het volgen van de aangegeven rijrichtingen ingesteld.
Nachtwerk op 29 maart
Op onderstaande datum is de overweg Soesterbergsestraat afgesloten voor alle verkeer: