Ingezonden persbericht

Regioavond van Landschap Noord-Holland
TRACY METZ OVER VERANDEREND GEBRUIK VAN HET LANDSCHAP

Landschap Noord-Holland nodigt iedereen uit voor een informatievebijeenkomst op maandagavond 24 maart in Hoorn. De avond is voor iedereen met interesse in de eigen omgeving. Er worden dia's getoond van natuurgebieden en projecten van Landschap Noord-Holland en na de pauze spreekt de bekende journaliste Tracy Metz over het veranderende gebruik van het landschap in Noord-Holland. De regioavond wordt gehouden in Schouwburg het Park en de toegang en de koffie is gratis.

De van oorsprong Amerikaanse Tracy Metz wordt vaak gevraagd haar mening te geven over natuur en landschap in Nederland. Die mening is vaak verrassend; ze kijkt met net even andere ogen naar het landschap dan mensen die hier zijn opgegroeid. Tracy Metz, journaliste bij NRC Handelsblad, maakte enige jaren geleden al de tongen los met haar zeer goed ontvangen boek 'Nieuwe natuur, reportages over veranderend landschap'. Het thema van haar nieuwste boek 'Pret! leisure en landschap' zal worden besproken op de regioavond. In dit succesvolle boek analyseert ze haarscherp hoe door de behoefte aan vermaak de historische binnensteden veranderen en de natuur en het cultureel erfgoed worden vermarkt. Een citaat: 'Het is een benauwende gedachte, vind ik, dat alles om me heen is opgeleukt, bekeken, betast, op zijn marketingmerites beoordeeld en als een formule in de markt gezet. Ik wil niet dat alles wat ik meemaak een voorverpakte belevenis is.' Het is duidelijk dat dit thema zich uitstekend leent voor discussie, waarvoor deze avond ook gelegenheid is.

De regioavond in Schouwburg Het Park, Westerdijk 49 in Hoorn start om 20.00 uur. Om 19.30 uur is de zaal open, de kraam met verkoopartikelen van het Landschap is dan aanwezig. Voor nadere informatie over deze avond kunt u bellen met de InformatieWinkel van Landschap Noord-Holland, telefoon 0251-362 762. Mocht u 24 maart niet kunnen, op 3 april is een zelfde avond in Beverwijk.


---

Noot voor de pers:
Voor nadere informatie kunt u bellen met Johan Stuart (voorlichter), 0251-362 747.