Gemeente Zoetermeer

Ondertekening realiserings- en verkoopovereenkomst Centrum West op maandag 24 maart

Dit is een gezamenlijk persbericht van de gemeente Zoetermeer en Rodamco Nederland B.V.

Op maandag 24 maart a.s. vindt de officiële ondertekening plaats van de realiserings- en verkoopovereenkomst inzake Centrum West tussen Rodamco Nederland B.V. en de gemeente Zoetermeer. Namens Rodamco Nederland B.V. zal de algemeen directeur, mr. H.W. Postma, de overeenkomst tekenen, terwijl burgemeester dr. L. van Leeuwen dit voor de gemeente Zoetermeer zal doen.

In de toekomst verrijst op de locatie Centrum West, dat onderdeel is van het Zoetermeerse Stadshart, een belangwekkend, beeldbepalend complex met onder andere woningen, kantoren, winkels en overige publieksvoorzieningen*.
Het belangrijkste en meest in het oog springende onderdeel van het project vormt Het Carré. Het Carré dankt zijn naam aan het vierkante nu nog braakliggende stuk grond.
Het winkelend publiek kan straks terecht in de winkels op de begane grond en de eerste verdieping van Het Carré. Dwars door het winkelgebied, in het verlengde van de huidige winkelstraat Westwaarts in het Stadshart, loopt een promenade. Onder Het Carré komt een parkeergarage in twee lagen. Op de hoeken van het complex verrijzen drie woontorens en een kantoorgebouw. Blikvanger is de opvallende ufo, een schijfvormig bouwwerk dat de promenade gedeeltelijk beschermt en twee winkelblokken met elkaar verbindt.
Het ontwerp van Het Carré is afkomstig van architect F. van Dongen van Architecten Cie. te Amsterdam.

Het Carré vormt een van de projecten die invulling geven aan de toekomstvisie van de gemeente Zoetermeer. Het huidige Stadshart is berekend op 100.000 inwoners, terwijl dat aantal nu al 112.600 is. De stad streeft naar een inwoneraantal van 130.000 in 2025. Ook ambieert Zoetermeer een stijging van de arbeidsplaatsen van 45.000 naar 70.000. De nieuwbouw biedt alle ruimte om een bijdrage te leveren aan die ambities.


*Het bouwprogramma bestaat onder meer uit de volgende onderdelen:
Fase I: Carré en aansluiting Westwaarts
ca. 16.600 m2 b.v.o. detailhandel, horeca en ambachtelijke dienstverlening;
ca. 1.200 m2 b.v.o. voor onder meer fitnessvoorzieningen ca. 6.400 m2 b.v.o. kantoren, inclusief baliekantoor; 243 woningen;
710 gebouwde parkeerplaatsen.

Binnenkort zal met de werkzaamheden voor deze fase worden gestart, de verwachting is dat de gefaseerde oplevering van het project in het tweede kwartaal 2005 is voltooid.

Fase II: Kantoor busstation
circa 8.500 m2 b.v.o. kantoor

Het kantoor busstation zal binnen 7 jaar na aanvang van de bouw van fase 1 voltooid zijn.

Rodamco Nederland is onderdeel van Rodamco Europe. Met ruim 2,5 miljard aan winkelcentra/winkels en kantoren neemt Rodamco Nederland een prominente plaats in binnen de Nederlandse onroerendgoedmarkt. Zoetermeer Centrum West past in het beleggingsbeleid van Rodamco, dat gericht is op de verdere uitbreiding van winkelbeleggingen op dominante locaties. Voorbeelden zijn winkelcentra in binnensteden zoals de Vier Meren te Hoofddorp, Piazza te Eindhoven en het Stadshart van Almere.

Laatste wijziging: 21-03-2003