Arriva


Qliner 319 gaat door Peelo 21 maart 2003

Qliner 319 tussen Assen en Groningen v.v. gaat door Peelo

Ingaande maandag 24 maart a.s. gaat Qliner 319 tussen Assen en Groningen v.v te Assen dóór de wijk Peelo rijden. Als gevolg hiervan komt een extra halte aan de Esakkerweg. Het gaat hier om een tijdelijke routewijziging, totdat de geplande halte aan de Europaweg ter hoogte van Peelo gereed is. De nieuwe halte is gepland bovenop de fietserstunnel tussen het Noorderpark en Peelo en is gezien de verkeersveiligheid niet eenvoudig te realiseren.

Met deze tijdelijke routewijziging wordt weliswaar voor een route gekozen die niet direct past bij het hoogwaardige karakter van de Qliner, maar biedt wel een instapmogelijkheid voor de reizigers vanuit Peelo. ARRIVA komt op deze manier tegemoet aan de wensen van de reizigers vanuit de wijk Peelo.

terug naar boven
vaste dienstregeling Assen - Meppel 21 maart 2003

Meppel-Assen: nu gehele week volgens vaste dienstregeling

Er is goed nieuws voor reizigers in West-Drenthe. Vanaf zondag 23 maart gaat lijn 20 tussen Meppel en Assen v.v. ook in de avonduren en op zondagen volgens een vast dienstregeling rijden. Dat betekent dat reizigers geen beltaxi meer hoeven te bestellen. Deze verbetering voor het openbaar vervoer zal als experiment van een jaar van start gaan.

Lijn 20 behoort tot het Drentse hoofdnet en verbindt Assen en Meppel via de plaatsen Havelte, Dieverbrug, Dwingeloo en Smilde. Op avonduren en zondagen bestond de verbinding tot nu toe uit vraagafhankelijk vervoer vanwege lage passagiersaantallen. Om de laatste tijd toch 70% van de ritten werd gereden, heeft ARRIVA besloten om er vanaf zondag 23 maart een taxi-vast verbinding van te maken. Met deze maatregel hoopt ARRIVA de vraag te stimuleren en het aantal reizigers te doen toenemen.

Op lijn 20 kan net als op andere lijnen met strippenkaarten uit de voorverkoop en met abonnementen worden gereisd. Ook zijn er in het voertuig strippenkaarten verkrijgbaar. De landelijke tarieven zijn van toepassing.

LIJN 20 MEPPEL - SMILDE (met aansluiting op lijn 16 naar ASSEN)

Zie het origineel http://www.arriva.nl/asp/nieu...ome=0&onderdeel=0 .