Korps: Limburg-Zuid, plaats: Maastricht 24-03-2003
Persberichten districten Heerlen en Kerkrade (RKey; 10.30 u) Maandag, 24 maart 2003

Districten Heerlen en Kerkrade

Heerlen; bekeuringen bij toezicht binnenstad
Bij politietoezicht afgelopen zondag en zondagavond in en om de Heerlense binnenstad heeft de politie totaal 20 bekeuringen uitgedeeld. De geconstateerde overtredingen waren het overtreden van een opgelegde gebiedsontzegging tot allerlei parkeerovertredingen (op trottoirs maar ook het illegaal parkeren op invalideparkeerplaatsen).

Heerlen; rijbewijzen ingevorderd
Bij controle afgelopen nacht, zondag op maandagnacht op de Spoorsingel in Heerlen van een 43-jarige automobilist uit Heerlen bleek dat de man onder invloed zijn auto bestuurde. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen 1,5 en 1,6 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en maakt proces-verbaal tegen hem op.
De politie heeft afgelopen nacht, zondag op maandagnacht in Oirsbeek een 38-jarige man uit Sittard uit een taxi gehaald en aangehouden. Die wordt ervan verdacht even tevoren met zijn auto op de Oude Brunssummerweg in Heerlen een aanrijding te hebben gehad waarna hij uit zijn auto is gekropen en vervolgens is weggelopen / de plaats van aanrijding heeft verlaten. Bleek dat een autobestuurder vermoedelijk de macht over het stuur was kwijtgeraakt en tegen een geparkeerde auto was gebotst. De aangehouden verdachte bleek onder invloed. Ademanalyse in het politiebureau wees uit dat hij tussen de 1,8 en 1,9 promille alcohol in zijn bloed had. De politie vorderde het rijbewijs in van de verdachte en stelt een nader onderzoek in.