Politie Drenthe

Korps: Drenthe, plaats: Assen 24-03-2003
Persberichten van maandagmorgen 24 maart 2003

Bert Peters verzorgt de persvoorlichting tot donderdagmiddag 27 maart 16.30 uur.

Huiselijk geweld

DE KIEL Zondagmiddag werd een 38-jarige vrouw aan de Rolderstraat mishandeld door haar man waardoor zij aan haar hoofd gewond raakte. Zij werd per ambulance naar het SZE overgebracht. Haar 47-jarige man werd aangehouden en ingesloten aan het politiebureau in Emmen. Relatieproblemen lagen aan de mishandeling ten grondslag.

HOOGEVEEN In de nacht van zondag op maandag werd een 37-jarige vrouw in haar woning aan de Tamboerlaan mishandeld door haar 69-jarige man. Zij werd door hem geslagen waardoor zij in haar gezicht gewond raakte. De man werd aangehouden en ingesloten. De vrouw werd in haar woning behandeld.

Verkeersongeval met letsel
HOOGEVEEN Zondagmiddag reed een 12-jarig meisje uit Hoogeveen op haar fiets over de Schutstraat. Toen zij een geparkeerde auto passeerde stapte op dat moment de 45-jarige bestuurder uit Hoogeveen uit waardoor zij tegen het portier botste. Zij werd met voetletsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht.

BEILEN Zondagmiddag reed een groep motorrijders over de Domoweg in de richting van de A28. Een 58-jarige man uit Hoogezand trok iets te stevig aan de voorrem waardoor hij kwam te vallen en met de motor tegen de brugleuning aan kwam. Hij werd met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. De motor werd zwaar beschadigd afgevoerd.

Politie zoekt getuigen
HOOGEVEEN Op zondagavond reed een 21-jarige man uit Hoogeveen met zijn auto over de Zuidwoldigerweg vanuit de richting Schutstraat. Op de kruising met de toegangsweg naar de A 28 kwam hem een 21-jarige automobilist tegemoet die linksaf sloeg in de richting van de A28. Beiden verklaarden dat ze op de kruising groen licht hadden. Na de aanrijding die volgde werd de linksaf slaande bestuurder met onbekend letsel naar het Bethesdaziekenhuis overgebracht. De politie is op zoek naar getuigen van het ongeval.

Onder invloed
ZWARTEMEER Op zondagavond werd een 38-jarige man uit Zwartemeer aangetroffen terwijl hij zonder helm op een bromfiets reed over de Doorlaat. Behalve dat de bromfiets niet verzekerd was bleek de bestuurder onder invloed te verkeren. Hij had een promillage van 2,1.

EMMEN In de nacht van zondag op maandag reed een 28-jarige man uit Odoorn met zijn auto over het Kraaienveld. Hij had een alcoholpromillage van 0,6. Hij kreeg een transactie van 190 euro aangeboden.

Diefstal uit vrachtauto
EMMER-COMPASCUUM - Een 33-jarige vrachtautochauffeur ontdekte zondagavond voor hij wilde vertrekken naar het buitenland, dat zijn oplegger was opengebroken en de verzegeling was verbroken. Er werden ruim dertig dozen met onbekende inhoud weggenomen. De oplegger stond geparkeerd aan de Rademakerstraat. Schadebedrag onbekend.

Diefstal uit bedrijf
ZUIDLAREN In de nacht van zondag op maandag werd een snelkraak gepleegd in een winkel aan de Stationsweg. Er werd een ruit van de voordeur ingegooid waarna snel een grote hoeveelheid rookwaar werd weggenomen. Een 38-jarige vrouw uit Zuidlaren deed aangifte, schadebedrag nog niet bekend.

Uitslaande brand
COEVORDEN Op zondagmiddag raakte een leegstaande woning aan de Spoorsingel in de brand. De brandweer kon de uitslaande brand blussen. Nog niet bekend hoe de woning in de brand raakte.

Geluidsoverlast
SLEEN Op zondagmiddag werd geluidsoverlast veroorzaakt door een 35-jarige man aan de Oldengaerde. Hij had zijn geluidsboxen op de veranda geplaatst waardoor de hele buurt kon meegenieten. Na een eerste waarschuwing kwam opnieuw een klacht binnen bij de politie waarna de boxen in beslag werden genomen en de man een proces-verbaal kreeg. Bij een volgende klacht over geluidsoverlast zal de geluidsinstallatie in beslag genomen worden.

Overlast hangjeugd
NIEUW AMSTERDAM Op zondagavond omstreeks 19.00 uur werd een groep van zon 20 jongeren aangesproken op hun gedrag. Ter hoogte van de botenaanlegplaats aan de vaart ZZ vielen zij voorbijgangers lastig en dronken bier in het openbaar. De agenten namen drie kratten bier in beslag. Een van de jongeren (27 jarige !! man uit Veenoord) gedroeg zich zeer agressief en ondertussen kropen twee meiden in de politieauto. Deze werden uit de auto gehaald waarna dezelfde agressieve man zich er mee bemoeide. Hierop werd deze man aangehouden waarop de groep, inmiddels aangegroeid tot ongeveer 40, zich tegen de agenten keerde. De aanhouding van de man werd door meerde jongeren belemmerd, onder meer door twee zusjes (15 en 17 jaar uit Emmen). Hierop werd door de agent pepperspray gebruikt. Met assistentie van andere agenten werd de man aangehouden alsmede een van de meisjes. Haar zus werd later aan het bureau aangehouden toen zij zich daar meldde. De 17-jarige werd later in vrijheid gesteld omdat zij niet daadwerkelijk geweld had gebruikt tegen de agenten.